Đukić Dejanović: Nova vlada u junu

Izbori 2012.

Đukić Dejanović: Nova vlada u junu

Politika -
Iz sata u sat je sve više dogovora, pregovora i verujem da smo na putu da se vlada relativno brzo konstituiše, a to znači, na primer, u junu, rekla je Đukić Dejanović

BEOGRAD- Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas da se pregovori o formiranju Vlade Srbije intenziviraju i da očekuje da Vlada bude uskoro formirana.

"Iz sata u sat je sve više dogovora, pregovora i verujem da smo na putu da se vlada relativno brzo konstituiše, a to znači, na primer, u junu", rekla je Đukić Dejanović novinarima posle sednice skupštinskog Kolegijuma.

Upitana da li moguće da vlada bude dogovorena do ponedeljka, Đukić Dejanović, potpredsednica Socijalističke partije Srbije, rekla je "da bi to bilo divno, ali i uz maštu malo verovatno".

Na skupštinskom Kolegijumu dogovoren je scenario za sutrašnju konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine, i za posebnu sednicu na kojoj će položiti zakletvu novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić. Predsednica Skupštine, koja do sutra zamenjuje predsednika Republike, rekla je da će sednica na kojoj će Nikolić položiti zakletvu, bii "posebna i svečana".

Đukić-Dejanović je rekla da će, pre no što Nikolić na sednici koja će početi u 14 sati položi zakletvu, biti konstitutivna sednica jer, kako je navela, Nikolić nije želeo da zakletvu polaže pred starim sazivom Skupštine.

Ona je objasnila da će sednicom, koja će početi u 10 sati, predsedavati najstariji poslanik Zaharije Trnavčević koji će tu dužnost obavljati do završetka konstituisanja, izbora predsednika, potpredsednika i sekretara Skupštine.

Đukić-Dejanović je rekla da se na sednici Kolegijuma razgovaralo i o rasporedu sedenja u poslaničkim klupama na konstitutivnoj i posebnoj sednici. Ona je kazala da će najveći broj poslaničkih grupa zadržati mesta koje su imale do sada i dodala da će mesta na kojima su sedeli poslanici Srpske radikalne stranke zauzeti poslanici Srpske napredne stranke. Dukić Dejanović je rekla da je danas održana poslednja, oproštajna sednica Kolegijuma, zahvalila za saradnju u prethodne četiri godine i ocenila da je porastao ugled Skupštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track