Počinje dijalog EU-Kosovo

Počinje dijalog EU-Kosovo

Politika -
Prištinska delegacija, koju predvodi vicepremijer i ministar pravde Hajrudin Kuči, sastaće se sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom i komesarkom za unutrašnje poslove Cecilijom Malmstrem

BRISEL - Delegacija kosovske vlade doputovaće danas popodne u Brisel, kako bi sa zvaničnicima Evropske unije otpočela strukturni dijalog o vladavini prava, suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala.

Prištinska delegacija, koju predvodi vicepremijer i ministar pravde Hajrudin Kuči, u sedištu Evropske komisije sastaće se sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom i komesarkom za unutrašnje poslove Cecilijom Malmstrem.

Strukturni dijalog EU i Kosova najavljen je početkom ove godine na Fileovu inicijativu, sa idejom da se kroz seriju razgovora prištinskim vlastima pomogne u prevazilaženju problema u vezi sa vladavinom prava i organizovanim kriminalom, koji po oceni komesara za proširenje opterećuju ceo region Zapadnog Balkana.

Osim Kučija, u delegaciji su ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi i ministarka za evropske integracije Fljora Čitaku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja