VELIKI DAN ZA VLADAJUĆU STRANKU: SNS od danas član Evropske narodne partije
Foto: Printscreen Twitter

Dobrodošlica

VELIKI DAN ZA VLADAJUĆU STRANKU: SNS od danas član Evropske narodne partije

Politika -

Srpska napredna stranka od danas je pridruženi član Evropske narodne partije (EPP), najveće i najuticajnije stranačke organizacije u Evropskom parlamentu, a internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović poručuje da je to veliki i važan dan za stranku, ali i Srbiju, i da je SNS prepoznata kao istinski nosilac ekonomskih reformi i poltiičke stabilnosti.

EPP je novoj članici na svom tviter nalogu poručila "Dobrodoššli u porodicu".

Joksimović je navela da je pridruženo članstvo najveći stepen pridruživanja koje može da ima stranka iz zemlje koja nije članica EU i istakla da će se SNS truditi da kroz partijske kanale uradi što više za Srbiju.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

EPP okuplja stranke desnog centra iz cele Evrope, iz zemalja EU i šire, uglavnom stranke na vlasti, među kojima su i nemačka CDU, mađarski Fides i austrijska Narodna partija, te brojne druge stranke sa kojima, kaže Joksimović, naprednjaci dobro sarađuju.

"Mislim da smo posle dve godine razgovora, priprema, poseta koje su imali našoj stranci, misija za upoznavanje rada, strukture i programa SNS, na pravi način uspeli da pokažemo da je SNS istinski nosilac ekonomskih reformi, političke i regionalne stabilnosti, što je prepoznato kod stranaka u EPP", navela je Joksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track