MARTINOVIĆ: Zaustaviti hajku protiv Marjana Rističevića, Maje Gojković i SNS
Foto: Fonet

Zatražio da se zaštiti dostojanstvo skupštine

MARTINOVIĆ: Zaustaviti hajku protiv Marjana Rističevića, Maje Gojković i SNS

Politika -

BEOGRAD - Šef poslanika SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović zatražio je tokom popodnevnog dela sednice od predsedavajućeg Veroljuba Arsića da zaštiti dostojanstvo Skupštine i da zaustavi hajku koja se već dva dana vodi protiv Marjana Rističevića, ali i Maje Gojković.

Martinović je kazao da DS, DjB i SDS već dva dana lažu i obmanjuju građane kako je Rističević navodno prozivao nečije dete i kako je zabranio detetu da se leči u inostrantsvu.“ "Ničije dete on nije napao,", rekao je Martinović.On je istakao da je Rističević izrazio spremnost da se izvini, jer su njegove reči izvučene iz konteksa, iako se njemu, kako kaže, nisu izvinili oni koji su ga pljuvali, psovali mu nepokretnu majku….

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"“Molim vas zaštite dostojanstvo i zaustavite hajku koja se vodi protiv Rističevića, Gojković, ali i SNS"”, rekao je Martinović obraćajući se predsedavajućem.

"“A ja se nadam da građani Srbije gledaju kako se poslanici DS, DJB, izruguju svim građanima Srbije. Ovo su oni koji su opljačkali Srbiju, koji tuku žene, sprovode nasilje, koji su sprovodili nasilje i 2000. i 2003. i tukli ljude na pijaci.…Oni nama drže lekciju o nenasilju, demokratiji”", rekao je Martinović.

Kako je rekao, Rističević je izneo podatke da je prošle godine RFZO obezbedio lečenje za 485 osiguranika, što je plaćeno 505 miliona dinara, kao i da je za devet meseci ove godine 472 osiguranih lečeno u inostranstvu o trošku RFZO.“

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"U njihovo vreme, kada su oni vladili, deca nisu mogla da se leče u unostranstvu, sada mogu i samo zato što je Rističević to izneo vodi se hajka"”, rekao je Martinović.

Za vreme njegovog izlagnja poslanici DS su drzali transparente “Isklujuči nasilje - isključi Rističevića”, a poslanici D jB su aplaudirali.Gojković je zatim nakratko prekinula sednicu, kako bi se smirile strasti.Međutim, i u nastavku je nastavljena žučna rasprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track