OLOŠ RISTIČEVIĆ: Izbacite gnjidu iz Skupštine!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Retki iz vlasti osudili Rističevićevu sramotu

OLOŠ RISTIČEVIĆ: Izbacite gnjidu iz Skupštine!

Politika -

Osim Joksimovićeve, u Vladi redom izbegavali da komentarišu skandal, opozicija najavila da će izlaziti iz sale kad Rističević govori

Niko iz vlasti, osim ministarke Jadranke Joksimović, nije osudio sramotan nastup Marijana Rističevića, poslanika s liste SNS. S druge strane, opozicioni parlamentarci najavili su da će izlaziti iz sale kad god on dobije reč.Ni dan posle skandala koji je izazvao Rističević, kad je optužio DS da koristi bolest deteta u političke svrhe, aludirajući na teško bolesno dete poslanika DS Dejana Nikolića, strasti se nisu stišale.Kurir je okrenuo pola Vlade, ali niko nije osudio Rističevićevo ponašanje, osim Joskimovićeve.

- Javnost je uvek posebno osetljiva kada se u bilo kom kontekstu pominju deca u političkim raspravama. Posebno što je reč o detetu kome je neophodno lečenje, pa je potpuno neprimerena i ružna atmosfera koja je napravljena. Osuđujem nepriličan postupak poslanika Rističevića. Očekujem da sve političke stranke pokažu odgovornost za javnu reč i poštovanje prava deteta i uzdrže se od dalje politizacije - poručila je Joksimovićeva.

Prave se ludi

Predsednica Skupštine Maja Gojković nije odgovarala na pitanje koje smo joj postavili - da li smatra da Rističević treba da snosi neke sankcije.A dok vlast ćuti, opozicija je rešila da reaguje - poslanici DS juče su u Skupštini postavili natpise „Isključi nasilje, isključi Rističevića“, a skoro sve stranke opozicije su se dogovorile (sem SRS) da izađu iz sale kad god Rističević otvori usta.Na sve ovo Rističević kaže da su mu - „reči izvučene iz konteksta“!- Samo sam kao član UO RFZO rekao da je i u tom slučaju lečenje bilo odobreno, i to u Italiji, ali da su oni zahtev povukli. Spreman sam da se izvinim jer se zbog toga saznalo detetovo ime - pravdao se on.Pošto smo mu sugerisali da bolnica u Italiji nije kompetentna za tu vrstu zahvata, Rističević je nastavio da doliva ulje na vatru, pravdajući se da to nije njegov resor. Na pitanje da li ga je sramota zbog tvita i što je u celu priču umešao politiku i da li je znao čije je dete, odgovara:I Šutanovac se meša- Nisam, ali znam da mi nećete verovati. Poslao sam poruku za njeno lečenje, evo, dođite da vidite moj telefon. Što se politike tiče, sam Šutanovac je pisao tvitove da neće više da leči dete preko SMS. Šta je to ako ne mešanje politike.

REAGOVANJA / ŠTA KAŽU POSLANICIDejan Ćirić, DSOdgovor bez nasiljaOdgovorićemo nenasilno tako što ćemo izaći iz skupštinske sale kada se Marijan Rističević bude obraćao po bilo kojoj temi.Zoran Živković, NSPrezir i gnušanjeSpreman sam da učestvujem u svakoj akciji koja treba da pokaže prezir i gnušanje prema Rističevićevom ponašanju.Čedomir Jovanović, LDPSazvati kolegijumTražio sam od (šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Gorana) Ćirića da se obrati Maji Gojković i da zatraži održavanje sednice kolegijuma Skupštine.Đorđe Milićević, SPSPrestati sa svađamaNajvažnije je da dete bude dobro. Političke trzavice treba da se ostave sa strane.

Ogorčen Dejan Nikolić, otac bolesne SofijePobesneo sam, on nije normalanDejan Nikolić, poslanik DS i otac bolesne Sofije, za Kurir kaže da je prvi osećaj koji ga je obuzeo pošto je čuo šta je Rističević napisao - bes.- Tog dana sam se bavio pripremama za Sofijin put, pošto nije lak zbog aparata koje moramo da nosimo. U trenutku kada sam video, čuo šta priča, bes je bio prvi osećaj koji me je obuzeo. U civilu sam se uputio u parlament da Rističeviću dam pune informacije, ali na način na koji mislim da on zaslužuje - kaže Nikolić i dodaje da niko ne treba da štiti poslanika Dejana Nikolića, već oca devojčice koji se bori za njen život.- Nama su pomogli, uplatili su ljudi iz SPS, LDP, SNS.... Ne bih rekao da je on pripadnik neke stranke, on je čovek sam za sebe i treba da se osudi Marijan Rističević. Njega treba da osude javnost i oni koji su ga poslali u parlament. Naš fokus je na Sofiji, to je komplikovan hirurški zahvat koji traje oko osam sati i ne dam da me potez čoveka koji nije normalan izvede iz takta - poručuje Nikolić.

D. Luković - K. Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track