MLADI DVERJANI PALILI DIPLOME ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Fakultet više nije garant za normalan život
Foto: Fonet

Ukazuju na loš položaj mladih

MLADI DVERJANI PALILI DIPLOME ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Fakultet više nije garant za normalan život

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici omladine pokreta Dveri spalili su danas oko 30 diploma ispred Predsedništva Srbije u Beogradu u akciji Paljenje diploma ispred master Tomine kolibe, kako bi ukazali na loš položaj mladih u Srbiji.

"Želimo da ukažemo da je velika besperspektivnost mlade populacije u Srbiji. Fakultetska diploma više ne predstavlja garant za normalne mogućnosti života i rada", rekao je agenciji Beta predstavnik omladine Dveri Dejan Tadić.

Nekoliko desetina mladih okupilo se ispred Predsedništva i spalilo diplome fakulteta ljudi koji su diplomirali sa ocenom iznad 8,5 i nezaposleni su ili rade na poslovima koji nisu u njihovoj struci.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Samo prošetajte gradom i vidite koliko mladih i visokoobrazovanih radi teške fizičke poslove za manje od 10 evra dnevno. Da li je to država u kojoj mi živimo. Položaj mladih je svakim danom sve gori", rekao je Tadić.

On je rekao da statistika pokazuje da je oko 50 odsto mladih nezaposleno i dodao da svake godine nekoliko desetina hiljada mladih odlazi iz Srbije, "pronalazeći bolje uslove za život i rad van granica ove zemlje".

Omladina Dveri nosila je partijske i državne zastave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track