ŠEŠELJ: Tomo, lupi veto na zakon  NIKOLIĆ: Žali se Ustavnom sudu
Foto: Dado Đilas, Nemanja Pančić

Predsednik SRS protiv izmena Krivičnog zakonika

ŠEŠELJ: Tomo, lupi veto na zakon NIKOLIĆ: Žali se Ustavnom sudu

Politika -

Pošto je izmene i dopune krivičnog zakonika podržala velika većina poslanika, odlučio sam da ga podržim, rekao je Nikolić

Predsednik SRS Vojislav Šešelj zatražio je juče od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da stavi veto i zaustavi proglašenje zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika.

- Ovaj zakon je neophodno zaustaviti zbog toga što predviđa uvođenje novog krivičnog dela negiranje genocida ili zločina protiv čovečnosti u slučaju da je pravosnažnom sudskom presudom neko osuđen za ta krivična dela, bilo da je reč o domaćem sudu ili o Međunarodnom krivičnom sudu - rekao je Šešelj. On smatra da je „reč o veoma opasnom presedanu, kojim se gazi princip podele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku“.Predsednik Nikolić rekao je za Kurir da je „upravo potpisao izmene i dopune tog zakona“.- Ne bi mi bio potreban apel bilo koje stranke, već moja procena i stav. Pošto je izmene i dopune krivičnog zakonika podržala velika većina poslanika, odlučio sam da ga podržim. A svaka stranka ima pravo da se žali Ustavnom sudu - rekao je Nikolić.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track