Preko Jarinja i Brnjaka i dalje sa starim tablicama

napeto na kosmetu

Preko Jarinja i Brnjaka i dalje sa starim tablicama

Politika -
Ako Euleks istraje na uredbi i oduzimanju srpskih tablica, Srbi prete blokadom svih puteva što može da dovede do humanitarne katastrofe, upozorava Krstimir Pantić

KOSOVSKA MITROVICA - Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak i danas su prelazila vozila sa starim tablicama kosovskih gradova. Pripadnici Euleksa na tim prelazima upozoravali su vozače da takva vozila moraju preregistrovati i da ubuduće na prelaze dolaze sa KS ili RKS tablicama.

Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica, izjavio je Kuriru da će Albanci sasvim sigurno pokušati da preko Euleksa prelaze pretvore u granicu i da tako oduzimaju srpske tablice i srpska dokumenta.

- Ubeđen sam, međutim, da će se međunarodna zajednica odupreti tim pritiscima i da neće početi primenu uredbe o preregistraciji. Ako ipak dođe do primene uredbe, od tehničke Vlade Srbije očekujem hitnu reakciju. Što se tiče Srba na severu, mi ćemo blokirati puteve svima, uključujući i Kfor, i to može da dovede do humanitarne katastrofe. Niti će ko moći da uđe, niti da izađe sa Kosova. Ipak očekujem da će se međunarodna zajednica odupreti pritiscima Albanaca - rekao je Pantić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track