PUKLA TIKVA: Vulinova „starleta“ posvađala SNS i PS na Kosovu
Foto: Dragana Udovičić

Prekid saradnje na Kosovu

PUKLA TIKVA: Vulinova „starleta“ posvađala SNS i PS na Kosovu

Politika -

Naprednjaci tvrde da su poslanici PS, za šaku albanskog novca, prodali interese srpskog naroda i da trguju podrškom vojsci Kosova

Stranke Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina, SNS i PS, iako generalno odlično sarađuju, uspela je da posvađa buduća ministarka na Kosovu i Metohiji Mirjana Jevtić.Naime, odbor SNS na KiM prekinuo je juče saradnju sa PS. A razlog? Vulinovi poslanici izdali su interese srpskog naroda za šaku albanskog novca, tvrde naprednjaci sa Kosova i Metohije, pa će oni sada preuzeti sve korake da poprave štetu od tih „minornih ljudi“.OsudaOdbori SNS juče su osudili dogovore poslanika Srpske liste iz PS sa Isom Mustafom, kosovskim premijerom, koji su rezultirali smenom ministra Ljubomira Marića iz SNS, te „instaliranjem kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe“ na tu funkciju.- Pokrajinski poslanici iz redova PS su, radeći iza leđa SNS, koji uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na KiM, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima - navodi se u saopštenju SNS, kao i da taj postupak predstavlja akt prodaje državnih i nacionalnih interesa.- Upozoravamo javnost da dogovor Mustafe i poslanika iz redova PS podrazumeva, osim smene srpskog i imenovanja Prištini lojalnog ministra, i otvorenu trgovinu podrškom ove grupe formiranju tzv. vojske Kosova - navodi se u saopštenju i dodaje:Prekid- Opštinski odbori SNS na KiM prekidaju svaku saradnju sa PS na KiM i preduzeće sve korake kako bi se neutralisala šteta koju ta minorna grupa političkih profitera nanosi snazi i jedinstvu srpskog naroda na Kosmetu.Predsednik PS Vulin juče nije odgovorio na SMS.K. B.

Ptičica...MINISTARKA KO TRBUŠNA PLESAČICALjubomir Marić, ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi, smenjen je u petak, 16. decembra. Na njegovo mesto biće imenovana Mirjana Jevtić iz PS, koja je do sada bila zamenik ministra rada i socijalnog osiguranja. Ona je široj javnosti postala poznata po slobodnim fotografijama na društvenim mrežama, kakve najčešće postavljaju starlete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track