DAČIĆ URLAO NA SOCIJALISTE: Glumite vi opoziciju, al, onda nema luksuza!
Foto: Zorana Jevtić

Lider SPS besan na svoje u stranci

DAČIĆ URLAO NA SOCIJALISTE: Glumite vi opoziciju, al, onda nema luksuza!

Politika -

Svi bi oni, ti najglasniji, da budu opozicionari u javnosti, a svako od njih hoće i kola, sekretarice, dnevnice, upravne odbore, rekao šef socijalista

Šef socijalista Ivica Dačić toliko je pobesneo posle intervjua potpredsednika SPS Branka Ružića u Kuriru da je bukvalno urlajući pred svojim najbližim saradnicima poručio da mogu da izigravaju opoziciju, ali da se odreknu svih povlastica, saznaje Kurir.Naš izvor blizak lideru SPS otkriva da ga odavno nisu videli tako besnog i sigurni su da je ovoga puta konačno rešio da stavi tačku na „opoziciono“ ponašanje svojih drugova.Malo morgen- Rekao je doslovce ovako: „Svi bi oni, ti najglasniji, da budu opozicionari u javnosti, a svako od tih što tako pričaju hoće i kola, sekretarice, dnevnice, hoće i upravne i nadzorne odbore, a hoće da glume opoziciju. Avioni, kamioni - e pa malo morgen, nema toga u opoziciji! Svi su velike gazde na lokalu, a računi na naplatu stižu u centralu stranke. Pošteno je da, ako već to hoće, javno kažu: Prekidamo sve, idemo u opoziciju. Znam ja šta je opozicija, bio sam u njoj, a nisam viđao te što su sad najglasniji u prvim redovima i na ulicama, ali i da u medijima kritikuju vlast“ - prenosi izvor Kurira Dačićeve reči.Lider SPS nije bio dostupan za komentar, ali je posle buke oko intervjua samo kratko izjavio da će o svemu raspravljati na sastanku stranačkih organa.PreživećemoOčigledno da njegove poruke nije čuo funkcioner SNS Novica Tončev, koji ističe da SNS treba da prestane da preti socijalistima prekidom saradnje.- I da odemo u opoziciju, to bi Ružiću i SPS podiglo rejting. SPS je već jednom preživeo odlazak u opoziciju, posle 5. oktobra, pa bi trebalo da prestanu da prete tim scenariom. Naprednjaci imaju većinu i bez socijalista, tako da je na njima odluka. Mi tu ne možemo ništa. Ako odemo u opoziciju, to je dokaz da Ružić ima znatnu političku težinu, da nije toliko nebitan i da je pred njim tek svetla budućnost u SPS - kaže ovaj visoki funkcioner SPS, a na pitanje da li bi Ružiću skočio rejting ako odu u opoziciju, kaže:- I Ružiću i celom SPS. Naprednjaci bi trebalo da prestanu da nam prete, već treba da nas uvažavaju kao partnere.

Slavica Ðukić DejanovićSPS SE NE PLAŠISlavica Đukić Dejanović, zamenica predsednika SPS, veruje da će saradnja s naprednjacima biti nastavljena:- Nemam strahove za koje ste zainteresovani. Uspesi ove vlade u teškim vremenima opravdavaju moja očekivanja da će saradnja SNS i SPS biti nastavljena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track