VUČIĆ ZAGRMEO: Srbija će imati 10 ubedljivo najmoćnijih vojnih aviona na Balkanu
Foto: Fonet

O nabavci letelica govori se od 1988. godine

VUČIĆ ZAGRMEO: Srbija će imati 10 ubedljivo najmoćnijih vojnih aviona na Balkanu

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija posle nabavke aviona iz Rusije imati najjaču vojnu avijaciju u regionu.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

- Tako se pravi država, ne da se jednima govori jedno, drugima drugo. Ja u Moskvi pričam da je Srbija na evropskom putu, a u Vašingtonu kažem da nećemo uvoditi sankcije Rusiji. To je naša politika i tako se pravi jaka Srbija - rekao je Vučić u sinoćnjem gostovanju na RTS.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i to je odluka Skupštine. O nabavci aviona govori se od 1988. godine.

- Ja sam to tražio od predsednika Putina i molio jer je moj posao da brinem, busamo se u prsa i dajemo neodmerene izjave ili da gledamo kako možemo da zaštitimo našu zemlju - rekao je Vučić i naveo da mnogi kao govore o ruskim avionima, mig-29, govore da su “obične kante”.

Četiri aviona biće remontovana, naveo je Vučić.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

- Mi smo ovo dobili besplatno, ali plaćamo rakete vazduh-vazduh i vazduh-zemlja. Mi uzimamo rakete da ne daj bože, zlu ne trebalo, možemo da upotrebimo - smatra Vučić. - Ovo su najsnažniji avioni koji postoje!

BONUS VIDEO: Raste odbrambena moć Srbije

- Mi gubimo 4 miga jer ne umemo sami da ih remontujemo. Ukupno bi nas koštali 600 miliona evra, da kupujemo nove. U narednih 14 godina imaćemo 10 strahovito moćnih letelica - naveo je Vučić.

(Agencije/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track