DAČIĆ O PARLAMENTARNIM IZBORIMA: Protiv sam skraćenja mandata Vlade
Foto: Dado đilas, Zorana Jevtić

Spreman da razgovara o predsedničkom kandidatu

DAČIĆ O PARLAMENTARNIM IZBORIMA: Protiv sam skraćenja mandata Vlade

Politika -

Ministar spoljnih poslova i ilder SPS Ivica Dačić izjavio je danas da je protiv toga da se skraćuje mandat Vlade i da je to njegov pristup kada je reč o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

“Nije Vučić samo namgrđen, možete sa njim da razgovarate ljudski. Kad smo polagali zakletvu u Skupštini, kao novi ministri, Vučiću sam rekao da ću na tekst zakletve da dodam: ne pomerio se s mesta, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li očekuje parlamentarne izbore sledeće godine.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Kako je rekao, to je njegov pristup kada je reč o vanrednim parlamentarnim izborima, ali je i naveo da se uvek sprema za izbore. Kada je reč o predsedničkim izborima, Dačić kaže da je SPS spreman da razgovara o zajedničkom kandidatu vladajuće kolalicije, ako postoji takva inicijativa Aleksandra Vučića i SNS, ali i naveo da tih razgovora do sad nije bilo.

Dodao je da je SPS uvek spreman da ima svog predsedničkog kandidata, navodeći da Tomislav Nikolić trenutno nije kandidat i da zato ne zna zašto bi se o njemu izjašnjavao. Ocenio je kao apsolutnu humoresku medijske spekulacije da SPS “flertuje” ili bilo šta ima sa Vukom Jeremićem u smislu njegove predsedničke kandidature.

Foto: AP
Foto: AP

Dačić kaže da Jeremić izlazi sa konceptom da uzme malo glasova patritoskog bloka i malo glasova DOS-ovog bloka.“ Mislim da je to nemoguće. Naš deo glasova sigurno neće uzeti. Siguran sam da će zajednički kandidat vladajuće koalicije, ako ga bude, pobediti u prvom krugu izbora. Ako ne bude zajedničkog kandidata, onda nema nam druge nego da pobedi naš kandidat”, rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track