Euleks letkom na preregistraciju vozila
Foto: Tanjug

sever Kosova

Euleks letkom na preregistraciju vozila

Politika -
Novi propisi u vezi sa preregistracijom vozila u skladu sa sporazumom o slobodi kretanja koji je postignut tokom dijaloga Beograda i Prištine posredstvom EU, tvrdi Euleks.

KOSOVSKA MITROVICA - Pripadnici Euleksa danas su na administrativnom prelazu Jarinje vozačima sa starim KM i PR tablicama, koje je izdao MUP Srbije, deli letke u kojima se tvrdi da su novi propisi u vezi sa preregistracijom vozila u skladu sa sporazumom o slobodi kretanja koji je postignut tokom dijaloga Beograda i Prištine posredstvom EU.

U letku se tvrdi da je svim vlasnicima automobila sa prebivalištem na Kosovu dozvojeno da imaju samo registarske tablice KS I RKS.

"Detalji ovog sporazuma su već neko vreme poznati, datum njegove primene u prošlosti je odlagan nekoliko puta i sada se on provodi", stoji u nepotpisanom flajeru koji deli Euleks.

Na letku je i uputstvo Srbima da se nove tablice izdaju od strane nadležnih organa na Kosovu i distribuiraju uz pomoć Euleksa kada je to potrebno.

Letak Euleksa izazvao je novu zabirinutost kod Srba na Kosovu. Oni su ranije već najavili da će ukoliko dođe do primene naredbe prištinskih vlasti o preregistraciji vozila na severu Kosovu, na prelazima Jarinjei Brnjak, blokirati sve puteve na severu i niko nikud neće moći da prođe.

"Od predsednika Srbije Tomislava Nikolića očekujemo da nam posle posete Briselu otvoreno kaže šta je sve u dijalogu Beograda i Prištinedogovoreno i šta je istina u vezi sa tablicama", kažu Srbi u Mitrovici.

Preko prelaza Jarinje danas su prelazila vozila sa starim tablicama kosovskih gradova, a Euleks je upozoravao vozače da hitno moraju da preregistruju vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track