Kfor zatvorio punkt u Jagnjenici, Srbi okupljeni
Foto: Tanjug

Blokada

Kfor zatvorio punkt u Jagnjenici, Srbi okupljeni

Politika -
Punkt u Jagnjenici zatvorili su italijanski propadnici Kfora, a u Zupču je okupljeno oko 100 meštana

ZUPČE - Vojnici Kfora su oko 16.30 sati zatvorili kontrolni punkt u Jagnjenici na putu između Zvečana i Zubinog potoka, pošto su se meštani okupili na barikadi nedaleko od punkta u znak protesta zbog hapšenja jednog Srbina.

Srbi su se okupili na barikadi, koja je postavljena na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće u znak protesta zbog hapšenja jednog Srbina, za kojeg je Euleks naveo da je osumnjičen za ubistvo pripadnika kosovske policije u julu prošle godine.

Punkt u Jagnjenici zatvorili su italijanski propadnici Kfora, a u Zupču je okupljeno oko 100 meštana.Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao je ranije danas Tanjugu da su policajci Euleksa uhapsili jednog od osumnjičenih u vezi sa ubistvom pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) Envera Zumberija.

Hoton je precizirao da je "osumnjičeni uhapšen jutros u Kosovskoj Mitrovici i on je jedan od šetorice ljudi za kojima je raspisana međunarodna poternica oktobra 2011. godine".

Zbog ubistva kosovskog policajca na poternici se nalazi šestoro osumnjičenih Srba: Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović, Ratomir Kasalović i Slobodan Vučinić.

Zumberi je ubijen u pucnjavi 26. jula nedaleko od prelaza Brnjak, u incidentu koji se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije (Rosu) zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track