Najnovije vesti

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Voleo bih da Vuksanović uđe u moj tim
Foto: Zorana Jevtić

Ministar obrazovanja o nekadašnjem kolegi

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Voleo bih da Vuksanović uđe u moj tim

Politika

Prvi čovek prosvete kaže da bivšeg čelnika tog resora dugo poznaje i da ga poštuje, te da bi bilo korisno da i on doprinese njihovom radu

Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, kaže u razgovoru za Kurir da bi voleo da se Slobodan Vuksanović, nekadašnji ministar prosvete, priključi njegovom timu.

Vuksanović je u intervjuu za naš list, govoreći o podršci koju dobija od kolega i posle 10 godina otkako je napustio funkciju, kazao da i Šarčević dobro radi svoj posao i da bi voleo da bude u njegovom timu, kao savetnik.

Dobronamerni ljudi- Znamo se odavno i poštujemo se. Voleo bih da se uključi u naš rad i doprinese koliko zna i može. Nama treba mnogo dobronamernih ljudi koji žele da pomognu - poručio je Šarčević.

Na pitanje da li će na sednici Vlade predložiti da se Vuksanović priključi njegovom timu, ministar je naveo:
- Ne mora na sednici Vlade. Može ministar sam da imenuje savetnike.

Šarčević je trenutno u Portugalu i „rasplet“ se očekuje kad se vrati s puta.

Podsetimo, Vuksanović je kazao da Šarčevića poznaje iz vremena kad je on vodio taj resor i kad mu je registrovao privatnu školu.

Obostrana želja

- Sticajem okolnosti, godinu i po dana od početka mog mandata nisu postojala najviša tela u obrazovanju - Nacionalni prosvetni savet, Komisija za akreditaciju... Ako ne postoje ta tela, ministar odlučuje svojim potpisom. Tako sam i registrovao prvu privatnu školu u Srbiji „Ruđer Bošković“ direktora i vlasnika Mladena Šarčevića - otkrio je Vuksanović.

Na pitanje da li bi prihvatio, ukoliko mu ponude, da bude u njegovom timu savetodavno, kazao je:
- U njegovom da, kao nekakav saradnik - savetnik.

K. B.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...