MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Voleo bih da Vuksanović uđe u moj tim
Foto: Zorana Jevtić

Ministar obrazovanja o nekadašnjem kolegi

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Voleo bih da Vuksanović uđe u moj tim

Politika -

Prvi čovek prosvete kaže da bivšeg čelnika tog resora dugo poznaje i da ga poštuje, te da bi bilo korisno da i on doprinese njihovom radu

Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, kaže u razgovoru za Kurir da bi voleo da se Slobodan Vuksanović, nekadašnji ministar prosvete, priključi njegovom timu.Vuksanović je u intervjuu za naš list, govoreći o podršci koju dobija od kolega i posle 10 godina otkako je napustio funkciju, kazao da i Šarčević dobro radi svoj posao i da bi voleo da bude u njegovom timu, kao savetnik.

Dobronamerni ljudi

- Znamo se odavno i poštujemo se. Voleo bih da se uključi u naš rad i doprinese koliko zna i može. Nama treba mnogo dobronamernih ljudi koji žele da pomognu - poručio je Šarčević.Na pitanje da li će na sednici Vlade predložiti da se Vuksanović priključi njegovom timu, ministar je naveo:- Ne mora na sednici Vlade. Može ministar sam da imenuje savetnike.Šarčević je trenutno u Portugalu i „rasplet“ se očekuje kad se vrati s puta.Podsetimo, Vuksanović je kazao da Šarčevića poznaje iz vremena kad je on vodio taj resor i kad mu je registrovao privatnu školu.Obostrana želja- Sticajem okolnosti, godinu i po dana od početka mog mandata nisu postojala najviša tela u obrazovanju - Nacionalni prosvetni savet, Komisija za akreditaciju... Ako ne postoje ta tela, ministar odlučuje svojim potpisom. Tako sam i registrovao prvu privatnu školu u Srbiji „Ruđer Bošković“ direktora i vlasnika Mladena Šarčevića - otkrio je Vuksanović.Na pitanje da li bi prihvatio, ukoliko mu ponude, da bude u njegovom timu savetodavno, kazao je:- U njegovom da, kao nekakav saradnik - savetnik.K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track