ORLIĆEVA PORUKA JEREMIĆU: Srbija se promenila od 2012. godine
Foto: Beta Nenad Petrović

Član Glavnog odbora SNS

ORLIĆEVA PORUKA JEREMIĆU: Srbija se promenila od 2012. godine

Politika -

BEOGRAD - Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić poručio je Vuku Jeremiću da se Srbija promenila od 2012. godine i da mora da se razvija.

Kako je naveo u saopštenju, Jeremić je "konačno uspeo i on jednom da bude u pravu - svi problemi počinju iz glave, a njegova glava, kao što vidimo, ne poštuje ni Ustav, ni zakone Srbije".

On je dodao da se slične "dosovske glave" igraju sa životima njenih građana. Jeremić, ocenio je, morao da zna da se Srbija promenila od 2012. godine, da glava Srbije nije Tadić "sa svojim potrčkom Jeremićem" niti je Srbija, kako je naveo, bilo čiji dvor.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Vidimo da se dosovski ministar setio, nakon četiri godine lumpovanja po Americi, naše države, pa bi sada da nastavi tamo gde je stao - da praznim floskulama uništava živote, obmanjuje i vređa inteligenciju građana", smatra Orlić.

Prema njegovim rečima, bilo je prilike da se vidi na delu kako izgleda kada Tadić, zajedno sa Jeremićem i ostalom "dosovskom družinom" donosi odluke.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Za samo četiri godine vaše vladavine dobili smo pola miliona gladnih usta, radnike na ulici, opljačkana i rasprodana javna preduzeća, uništenu državu, institucije, i poniženu Srbiju u regionu, svetu i svim diplomatskim krugovima", tvrdi Orlić.

On je poručio Jeremiću da Srbija više nema vremena za gubljenje i "vaše dečije igre".

"Srbija mora da nastavi da radi, da se razvija, a ne da se vi, i vama slične dosovske glave, igrate sa našim životima", naglasio je Orlić.

Jeremić, koji je predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, rekao je ranije večeras na tribini u Paraćinu da je, kako prenose mediji, odluka o kandidaturi za predsednika Srbije verovatno najvažnija u njegovom životu i da je nije doneo na prečac.

Bonus video

ANKETA: Šta mislite o svađama političara?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track