Najnovije vesti

NIKOLIĆ I AL-TANI: Katar otvoren za saradnju sa Srbijom u svim oblastima
Foto: Tanjug/dimitrije Goll

U srdačnom i prijateljskom razgovoru

NIKOLIĆ I AL-TANI: Katar otvoren za saradnju sa Srbijom u svim oblastima

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Države Katar, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al - Tanijem, koji je istakao da je njegova država zainteresovana za saradnju sa našom zemljom u brojnim oblastima.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić je izrazio nadu da će poseta ministra spoljnih poslova Katara biti na najbolji način iskorišćena kako bi Srbija uspešno predstavila sve prednosti koje nudi ulaganje u njenu privredu.

Predsednik Nikolić je podsetio da je u novembru prošle godine razgovarao sa katarskim emirom o ulaganjima u turizam, što bi se Kataru veoma isplatilo. U Srbiji postoji preko 30 banja koje su u procesu privatizacije, i možda bi učešće katarskih kompanija u tom poslu bio idealan način da započnemo našu saradnju, naglasio je predsednik Nikolić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je dodao da iza Srbije stoje pozitivni izveštaji međunarodnih finansijskih institucija, poput Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, koji svedoče o tome da je naša zemlja apsolutno bezbedna destinacija za strane investicije, a da su mogućnosti ulaganja ogromne.

Ministar spoljnih poslova Države Katar, Mohamed bin Abdulrahman Al - Tani, rekao je da je njegova poseta Srbiji usledila upravo kao plod novembarskih razgovora između predsednika Srbije i katarskog emira.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Država Katar je ozbiljno shvatila poziv predsednika Nikolića da katarske kompanije investiraju u Srbiji i zainteresovana je za saradnju u brojnim oblastima, kao što su namenska industrija, visoka tehnologija, gde možemo sarađivati u izradi modernih satelita, kao i u mnogim drugim oblastima.

Ministar spoljnih poslova Katara dodao je da su uslovi za saradnju naše dve zemlje jako dobri, jer već postoji temelj, zasnovan na više bilateralnih sporazuma koji su potpisani između naših zemalja.On je takođe istakao da i njegova zemlja nudi jako dobre uslove poslovanja za srpska preduzeća, koja svoj interes umeju da prepoznaju u saradnji sa katarskim kompanijama.

U razgovoru sa predsednikom Nikolićem, ministar spoljnih poslova Katara istakao je da njegova zemlja čvrsto podržava rešenost Srbije i korake koje je preduzela da bi se sačuvala stabilnost u regionu i uspostavio konstruktivan dijalog sa privremenom administracijom u Prištini.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...