VUČIĆ NAKON SASTANKA SA AL - TANIJEM: Srbija može mnogo da ponudi investitorima iz Katara
Foto: Tanjug: Tanja Valič

Poseta na visokom nivou

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA AL - TANIJEM: Srbija može mnogo da ponudi investitorima iz Katara

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Države Katar šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al -Tanijem sa kojim se saglasio da postoji interes obeju zemalja za uspostavljanje partnerskih odnosa i razvoj saradnje.

U razgovoru je izraženo očekivanje da se ekonomske veze unaprede, kako kroz povećanje spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz katarske investicije u Srbiji, ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Najavljena je nova poseta delegacije Katarskog investicionog fonda, kao i uspostavljanje veza između privrednih komora Srbije i Katara.

Foto: Tanja Valič

Premijer Vučić je naglasio da Srbija može mnogo da ponudi investitorima iz Katara - njena privreda je u mnogo boljem stanju nego ranije, a u isto vreme je Srbija čvrsto opredeljena za očuvanje političke stabilnosti u regionu.

On je izrazio nadu da će kroz razmenu poseta na visokom nivou biti izgrađeno poverenje i razumevanje dveju zemalja, a da bi veći broj turističkih poseta doprineo boljem upoznavanju i približavanju dvaju naroda, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track