SRS TRAŽI I PARLAMENTARNE IZBORE: Da se Srbija i Narodna skupština oslobode parazita
Foto: Stefan Jokić

Poštovati volju građana

SRS TRAŽI I PARLAMENTARNE IZBORE: Da se Srbija i Narodna skupština oslobode parazita

Politika -

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović zahtevao je danas na konferenciji za novinare da, uz predsedničke, budu raspisani i parlamentarni izbori, jer je to način da se dozvoli građanima Srbije da se ponovo opredele.

SRS, takođe, smatra da bi na narednim parlamentarnim izborima trebalo da nastupe samo samostalne političke stranke.

„To bi bio način da se Srbija i Narodna skupština Republike Srbije konačno oslobode parazita koji dobijaju na upravljanje javna preduzeća i određeni broj poslaničkih mesta, iako nemaju nikakvu političku težinu“, rekao je Šarović.

Foto: Filip Plavčić
Foto: Filip Plavčić

Šarović je podsetio da su srpski radikali uvek poštovali volju građana, izlazili samostalno na izbore i priznavali izborne rezultate.

Prema njegovim rečima, počeli su da se pojavljuju prvi lažni kandidati za predsedničke izbore, čiji je cilj da onemoguće ozbiljne predizborne duele i realno predstavljanje ozbiljnih kandidata.

Lažni kandidati će, prema oceni Šarovića, potencijalno ozbiljnim kandidatima skinuti po nekoliko promila ili procenata glasova, u korist režimskog kandidata.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

On je kao ozbiljne kandidate okarakterisao Vojislava Šešelja, Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i kandidata Srpske napredne stranke.

SRS na izbore izlazi sa najboljim kandidatom, koji je najobrazovaniji, najpošteniji, najdosledniji i jedini za koga se ne vežu nikakve kriminalne afere, poručio je Šarović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track