NAPADNUT AKTIVISTA Vuk Jeremić: Ovom režimu su dani odbrojani
Foto: Fonet

Kandidat za predsednika Srbije posle napada na aktivistu

NAPADNUT AKTIVISTA Vuk Jeremić: Ovom režimu su dani odbrojani

Politika -

Danas je u Srbiji dozvoljeno tući one koji se s vama ne slažu, ali ne odustajem ni posle ovako besramnih napada, navodi direktor CIRSD

Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je, povodom napada na aktivistu Drugog kruga Marka Miljkovića, koji je preksinoć pretučen u Beogradu, da su ovom režimu dani odbrojani.

- Danas je u Srbiji dozvoljeno tući one koji se s vama ne slažu, poslati im batinaše koji ga očigledno nisu ni poznavali, već su dobili adresu gde da dođu i da ga prebiju. To je poruka svim mladim ljudima. Oni će odlučiti kako će postupiti, ali znam kako ću ja: ne odustajem ni posle ovakvih besramnih napada - naveo je Jeremić obraćajući se medijima nakon protesta ispred jednog dnevnog lista.

On je ocenio da je uzrok ovog napada, kako je kazao, izliv zla, prouzrokovan vrednostima koje su se zapatile u ovom društvu.- Iako smo nedeljama dobijali najrazličitije pretnje i ucene, ipak sam se nadao da neće doći do fizičkog obračuna. Međutim, to je izgleda danas, u ovakvoj Srbiji, u Srbiji u kojoj su uspostavljene ovakve vrednosti, nemoguće - istakao je Jeremić i dodao:- Ako ovoj nesreći ne stanemo na put, možemo se nadati nečem mnogo gorem u budućnosti. Moja poruka, pre svega Aleksandru Vučiću i svima ostalima koji su deo ovoga što nam se u Srbiji dešava, jeste da nas neće uplašiti i da su mu odbrojani ne samo dani već i sati na vlasti.Aktivista Drugog kruga Marko Miljković, koji je zadobio povrede lica i podlive, rekao je da su ga dva nepoznata muškarca sačekala u utorak uveče ispred zgrade i pretukla.

Finiš kampanjeJEREMIĆ U NOVOM SADUJeremić je pretposlednjeg dana kampanje bio u Novom Sadu. On je tokom dana razgovarao sa građanima i istakao da je siguran da će se baš on naći u drugom krugu izbora. Nakon toga je, od 19 časova, u novosadskom Spensu održao predizborni skup.

B. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track