Preko Jarinja i dalje sa starim tablicama

Kosovska kriza

Preko Jarinja i dalje sa starim tablicama

Politika -
Srbi sa severa Kosova sa svoje strane najavili su da će ako na Jarinju i Brnjaku počne primena sporne uredbe, odmah blokirati sve puteve na Kosovu, i da ''niko neće moći da uđe na Kosovo, niti da izađe

JARINJE - Preko administrativnog prelaza Jarinje između Kosova i centralne Srbije i jutros prolaze vozila sa starim tablicama kosovskih gradova izdatim od strane MUP-a Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kosova Bajram Redžepi ranije ove nedelje najavio je da će od 15. juna pripadnici Euleksa na prelazima Jarinje i Brnjak početi da sprovode naredbu prištinskih vlasti o obaveznoj preregistraciji vozila na KS i RKS tablice, odnosno da preko ovih prelaza više neće moći da prolaze vozila sa starim tablicama MUP-a Srbije.

Srbi sa severa Kosova sa svoje strane najavili su da će ako na Jarinju i Brnjaku počne primena sporne uredbe, odmah blokirati sve puteve na Kosovu, i da niko neće moći da uđe na Kosovo, niti da izađe.

Iz severnog dela Kosovske Mitrovice, jutros oko devet sati otišla je duga kolona vozila u kojima su Srbi sa severa koji na ovaj način protestuju protiv odluke kosovske vlade o zabrani srpskih registarskih oznaka sa početnim slovima gradova na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja