KAO NA REFERENDUMU: Vučiću 80 odsto glasova s Kosova i 77 odsto u Tutinu
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

U SNS očekuju da će se takav trend nastaviti

KAO NA REFERENDUMU: Vučiću 80 odsto glasova s Kosova i 77 odsto u Tutinu

Politika -

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas u Beogradu da je prebrojano 80 odsto glasova sa Kosova na predsedničkim izborima u Srbiji, od čega je Aleksandar Vučić osvojio 80 odsto, a svi ostali kandidati 20 odsto.

"Očekujemo da će se taj trend nastaviti do kraja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sedištu SNS i proceni da će, kada se sve sabere, Vučić ukupno u Srbiji imati 56 odsto glasova.

"Uveren sam da će ovako veličanstvena pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu biti snažan signal regionalno i da će druge zemlje regiona videti da mogu da se oslone na Srbiju koja može da pomogne i u zajedničkim ekonomskim naporima, zajedničkom tržištu ; u svim drugim sferama", ocenio je on.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Stefanović je zahvalio SPS i JS i drugim koalicionim partnerima kao i gradjanima koji su izašli na izbore i "podržali politiku koja garantuje stabilnost, strane investicije i više radnih mesta". On je kazao da je ovo prvi put posle 1991. godine da je jedan kandidat za predsednika Srbije "tako čisto pobedio u prvom krugu".

Stefanović je naveo da je Vučić u Beogradu osvojio 410.000 glasova što je rekordan broj.

"Imao sam malu bojazan jutros: video sam da su pored izabranog predsednika Aleksandra Vučića još dva kandidata proglasila pobedu - Luka Maksimović Beli i Saša Janković. Ja sam se uplašio da će se oni sudariti jutros negde kod Predsedništva. Srećom to se nije dogodilo tako da smo uspeli da očuvamo javni red imir u punom kapacitetu i nadam se da ćemo tako uspeti i dalje", kazao je Stefanović. On je rekao da su "ljudi u Srbiji razumeli sve" i da su neki kandidati pokušali do poslednjeg trenutka da negiraju rezultate.

Vučić je na jučerašnjim predsedničkim izborima u Tutinu osvojio 10.466 glasova, odnosno 77 odsto, saopštio je danas mesni odbor Srpske napredne stranke (SNS).Na drugom mestu je Saša Janković sa 11,8 odsto, odnosno 1.610 glasova, navodi se u saopštenju.

Po podacima odbora SNS Tutina, na trećem mestu je Nenad Čanak sa 4,9 odsto (661 glas), sledi Vuk Jeremić sa tri odsto (411 glasova), zatim Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 1,9 odsto (253 glasa).Ostali kandidati dobili su manje od 100 glasova, piše u saopštenju.Na izborima za predsednika Srbije u Tutinu glasalo je 13.591 gradjana, odnosno 44 odsto upisanih birača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track