VUČIĆEVI REZULTATI U NOVOM SADU: Osvojio 12 odsto više nego svi ostali zajedno
Foto: Reuters

Predsednički izbori 2. aprila

VUČIĆEVI REZULTATI U NOVOM SADU: Osvojio 12 odsto više nego svi ostali zajedno

Politika -

NOVI SAD - Aleksandar Vučić je u Novom Sadu osvojio za 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno, istakla je Srpska napredna stranka.

To je odgovor na zahtev DS u tom gradu da se raspišu vanredni lokalni izbori Zahtev DS je očajnički potez onih kojima je narod Srbije po treći put u pet godina stavio do znanja šta misli o njihovoj politici, ističe SNS u saopštenju i poručuje da su redovni izbori u tom gradu 2020. godine.

Foto: Beta
Foto: Beta

"Da li je broj glasova koje je osvojio Aleksandar Vučić, a koji je u zbiru za 12 odsto veći od svih ostalih kandidata zajedno, demokratama dovoljan pokazatelj čiju politiku podržava velika većina građana Srbije? DS nije dovoljno ni to što je u Srpskoj Atini kandidat SNS osvojio 19 odsto više glasova od drugoplasiranog Saše Jankovića, kandidata DS, pa sada traže i vanredne lokalne izbore", kažu u SNS.

Naprednjaci Novog sada ističu i da bi i ti izbori, za kojima ne postoji nijedan valjan razlog, pokazali identične rezultate kao i predsednički, s tim što bi pojedine stranke u Novom Sadu postale vanparlamentarne.

"Srbija nema ni vremena, ni novca na bacanje da udovoljava onima koji ne mogu da podnesu ubedljiv poraz. Da je pobeda Aleksandra Vučića bila tesna još bi moglo da se govori o opravdanosti zahteva Demokratske stranke" rečeno je u saopštenju.

Takođe dodaje se i da u ovom slučaju DS i ostale opozicione stranke imaju tri godine da se pripreme za naredne lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore, "a čitavih pet da iznedre kandidata za predsednika Srbije 2022, kada već nisu bili u stanju da od 2012.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Vučiću suprotstave koliko-toliko ravnopravnog konkurenta".Konstatuju i da o regularnosti proteklih izbora najbolje govore izveštaji domaćih i stranih posmatrača, koji su potvrdili da su ovo bili izbori sa najmanje neregularnosti u poslednjih 20 godina."Kada govorite o kriminalnim organizacijama, gospodo demokrate, morate da imate na umu da je upravo vaša stranka simbol kriminala i korupcije u ovoj zemlji, a rezultati svih izbora od 2012. g. do danas govore o tome da narod Srbije deli takvo mišljenje" poručili su naprednjaci.

DS je danas zatražila raspisivanje vanrednih izbora u Novom Sadu navodeći da je Vučih osvojio u tom gradu na predsedničkim izborima 44 odsto glasova te, smatraju, to govori da aktuelna valst nema legitimitet.

Vučiću na Kosovu 80 odsto glasova

Vučić je na Kosovu osvojio 80 odsto glasova, što je četiri puta više nego svi ostali kandidati zajedno, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Takav rezultat na Kosovu nije slučajan, jer je ova vlada za srpski narod verovatno uradila više nego sve vlade zajedno od 1999. godine, rekao je Đurić i izneo podatak da je Vučić najviše glasova osvojio u opštini Gora, gde je dobio 91,1 odsto glasova.

Posle Gore, gde su na izbore izašla 1.064 od upisanih 7.561 birača (14,07 odsto), Vučić je najviše glasova dobio u Novom brdu - 87,94 odsto, Kosovskoj Kamenici - 86,32 odsto, Lipljanu - 85,74 odsto i Orahovcu i Velikoj Hoči - 84,66 odsto.

Od mesta na Kosovu, Vučić je najmanji procenat glasova dobio u Leposaviću - 70,46 odsto i Zvečanu - 71,72 odsto. Izlaznost u Leposaviću bila je 60,79 odsto, a u Zvečanu 32,04 odsto, dok je prosek za celo Kosovo 39,27 odsto.Prema oceni Đurića, vlast u Srbiji uspela je da sačuva mir i bezbednost za sve Srbe na Kosovu, a Vučić se za to "lavovski borio", učestvujući više od 60 puta u raznim razgovorima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VEST 04.04.2017: Ko je ubio 11 ljudi u moskovskom metrou?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track