U KRUGU KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE: Otvoren novi punkt Hitne pomoći
Foto: Slađana Stojanović

Prelaze iz Njegoševe na novu adresu

U KRUGU KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE: Otvoren novi punkt Hitne pomoći

Srbija -

NOVI SAD - Novi punkt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć “Novi Sad”, otvoren je danas u krugu bolnice
Kliničkog centra Vojvodine.

Otvaranju su prisustvovali Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada, doc. dr Zoran Gojković pokrajinski sekretar za zdravstvo i prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća za zdravstvo i Bogdan Živanović direktor Zavoda za HMP.

- Od večeras dežurna služba Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za odrasle radiće na novoj adresi u okviru KCVojvodina, jer je dosadašnji punkt Hitne pomoći koji se nalazio u Njegoševoj ulici zatvoren zbog restitucije.

Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvenu zaštitu i Kliničkog centra Vojvodine, gradska uprava za zdravstvo i Zavod za HMP Grada Novog Sada su dobili ove prostorije na korišćenje. Novi punkt ima površinski duplo veće prostorije u odnosu na objekat u Njegoševoj, neuporedivo lakši prilaz bez arhitektonskih barijera i obezbeđenparking.

U ovom novom, opremljenom objektu lekari će svakodnevno primati pacijente od 19 do 7 časova – rekao jegradonačelnik i dodao da će dežurna dečija pedijatrijska služba i dalje raditi u Vršačkoj ulici.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdan Živanović je naglasio da je od velike važnosti što jeambulanta prebačena iz Njegoševe ulice u Klinički centar Vojvodine.

- Sa upravom Urgentnog centra smo se dogovorili kako ćemo funkcionisati, napravili smo zajednički plan, a sve ucilju da olakšamo pacijentima kroz bolju dijagnostiku i efikasnije lečenje naših sugrađana – rekao je dr BogdanŽivanović.

S. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VEST 04.04.2017: Ko je ubio 11 ljudi u moskovskom metrou?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track