OSVANULE UVREDE NA PROSTORIJAMA SNS U NOVOM SADU: Nadamo da poruke sa zidova neće sići na ulice
Foto: Tanjug

Reagovanje

OSVANULE UVREDE NA PROSTORIJAMA SNS U NOVOM SADU: Nadamo da poruke sa zidova neće sići na ulice

Politika -

NOVI SAD - Srpska napredna stranka osudila je poruke mržnje ispisane na prostorijama izbornog štaba SNS u Stražilovoj ulici tokom protestne šetnje u Novom Sadu, upitavši učesnike demonstracija da li je reč o zvaničnim porukama sa protesta.

"Pored vulgarnosti, ispisane su i poruke iz najmračnijeg perioda čovečanstva", naveo je Gradski odbor SNS. Pomenute poruke su se, kako dodaju, pojavile samo nekoliko dana od kada su na ogradi Vladičanskog dvora osvanule pretnje upućene porodici izabranog predsednika Aleksandra Vučića i ministru policije Nebojši Stefanoviću.

(FOTO) OSVANULE UVREDE NA ZIDU VLADIČANSKOG DVORA: Vučević prekrečio grafite mržnje

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Srpska napredna stranka je u više navrata jasno stavila do znanja da je svačije demokratsko pravo da iznosi svoje političko mišljenje i da se za to može boriti parlamentarnim ili vanparlamentarnim sredstvima, navodi se u saopštenju.

"Podsećamo organizatore protesta na osnovne postulate demokratije - da politička većina poštuje političku manjinu, ali i da politička manjina mora da prizna odluku političke većine u državi," ističe SNS uz poruku učesnicima demonstracija da ispisivanje najvulgarnijih uvreda po Novom Sadu sigurno nije u duhu grada sa bogatom istorijom, tradicijom i kulturom, kojom retko ko može da se pohvali.

"Iskreno se nadamo da poruke sa zidova neće sići na ulice, jer bi to bilo pogubno za Srbiju i njene građane", zaključuje SNS u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track