VUČIĆ: Kontraprotesta, nemira i nereda neće biti
Foto: Beta/Slobodan Miljević

Premijer ponovio da se niko neće sukobljavati s demonstrantima

VUČIĆ: Kontraprotesta, nemira i nereda neće biti

Politika -

BEOGRAD - Neće biti kontraprotesta, neće biti nemira i nereda, rekao je danas premijer i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, navodeći da se niko neće sukobljavati sa demonstrantima.

Šetajte slobodno, građanina koji protestuju danima na ulici poručio je Vučić posle puštanja u rad naplatne stanice kod Vrčina.Niko ih ne proglašava narodnim neprijateljima, oni se sami hvale da im deca učestvuju u protestima rekao je Vučić na pitanje zašto funkcioneri njegove stranke etiketiraju decu njegovih kritičara kao narodne neprijatelje.

STUDENTI, ŠETAJTE KOLIKO HOĆETE I GDE HOĆETE: Vučić reagovao na masovne proteste!

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

On je napomenuo i da smatra da je nefer ako neko napada nečiju decu i da on tako nešto osuđuje.Poternice su postojale, ali samo na protestima i to protiv mene i Maje Gojković, dodao je Vučić.Na pitanje da li je tačno da bi na eventaulim parlametarnim izborima u skupštinu ušlo svega par stranaka, Vučić je rekao da se i sam iznanadio kada je video poslednje istraživanje javnog mnjenja, koje ima, koliko je porasla podrška SNS.Građanima koji protestuju poručio je da što duže šetaju, jer je to za njega bolje u političkom smislu, ali ih "moli da to bude mirno".

Građanima koji ne podržavaju protest, Vučić je rekao da treba da "razumeju da je njihovo pravo da šetaju, a naša obaveza da poštujemo manjinu".To pokazuje kako smo sa širokim shvatanja i da je Srbija normalno mesto za život i iskazivanje drugačijih stavova, rekao je Vučić.Sve je normalno, pod kontrolom i u najboljem redu, naveo je Vučić.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

On je poželeo građanima koji prostestvuju da nastave sa svojim demokratskim izražavanjem volje "a mi ćemo da nastavimo da vredno i marljivo da radimo, pa narod uvek ima priliku da kaže svoje mišljenje i svoj stav".

Vučić je, na pitanje da li Zvonko Veselinović finansira SNS, s obzirom da neke informacije da učestvuje u izgradnji puteva, rekao da su to "babske i tabloidne priče".

Nijedan dinar nisam primio ni od jednog čoveka koji se bavi biznisom, imamo novac koji nam pripada kao stranka iz budžeta, rekao je Vučić.Na pitanje da li Vlada pomaže Festival igre, čiji je direktor Ana Jung uputila otvoreno pismo, Vučić rekao da je siguran da pomaže ali da je to, ipak, pitanje za ministra kulture i informisanja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PROTESTI U BEOGRADU: Beograđanke recituju pesme o slobodi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track