Kuper sa savetnikom Markom Đurićem

Sastanak

Kuper sa savetnikom Markom Đurićem

Politika -
U centru pažnje razgovora biće dosadašnji tok dijaloga i primena dogovora postignutih u Briselu

BEOGRAD - Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper sastao se danas nešto posle 15 časova sa savetnikom predsednika Srbije Markom Đurićem.

Kako je najavljeno, u centru pažnje razgovora biće dosadašnji tok dijaloga i primena dogovora postignutih u Briselu.Kuper je, kako je najavljeno u Briselu, u Beograd doneo sve dosad postignute dogovore.

Evropski posrednik se sa Đurićem sastaje zbog toga što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na samitu UN u Riju de Žaneiru.

Preciziranje onoga što je dogovoreno u dijalogu, rekao je u susret sastanku Đurić, trebalo bi da omogući da predsednik i građani Srbije budu upoznati sa dinamikom pregovora i sa načinom na koji Brisel vidi do sada postignute dogovore.

"To je važna komponenta koju treba uzeti u obzir prilikom formulisanja buduće strategije za rešavanje ovog problema", objasnio je Đurić, koji je dodao da će tema razgovora biti i sve ključne tačke spoticanja u dijalogu.

Savetnik predsednika Srbije na sastanak sa Kuperom pozvao je i predstavnike vladine kancelarije za dijalog sa Prištinom i resornih ministarstava.

Sastanku na poziv Predsedništva prisustvuju direktor vladine kancelarije za dijalog Dejan Pavićević i šef kabineta ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića Sergej Bulajić.

Kuper će se danas kasno posle podne sastati i sa šefom beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislavom Stefanovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track