Jahjaga spremna sa bilo kim da razgovara

Posle ponude Nikolića

Jahjaga spremna sa bilo kim da razgovara

Politika -
Sastanće se uvek, bilo gde i kada je to u interesu naroda i države Kosovo

PRIŠTINA - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je na početku svog mandata izjavila da je spremna da se sastane s bilo kim, uvek i bilo gde, kada je to u interesu naroda i države Kosovo, izjavio je savetnik za odnose sa javnošću predsednice Kosova Atifete Jahjaga, Arber Vlahiu.

"Predsednica Jahjaga predstavlja jedinstvo naroda a time i političko jedinstvo zemlje, poštujući ustavni mandat i zakone Republike Kosovo. Republika Kosovo je suverena i nezavisna država koja ima garantovan teritorijalni integritet i u međunarodnim odnosima nastupa jedino kao takva i kao ravnopravan subjekat sa drugima", rekao je Vlahiu za Radio Slobodna Evropa.

On je kazao da je predsednica dala podršku procesu dijaloga koji se odvija u Briselu između Kosova i Srbije, uz posredovanje EU.

"Dijalog se smatra jedinom alternativom i putem da dve zemlje, koje su prošle kroz rat, normalizuju odnose i da saniraju štete rata. Predsednica Jahjaga je dijalog u Briselu videla kao jedini put na koji se Srbija može naterati da poštuje međunarodne norme u odnosu na Kosovo i njen narod. Predsednica Jahjaga ističe da je neophodno da se primene svi do sada postignuti dogovori u dijalogu dve zemlje", kazao je Vlahiu.

On je to izjavio nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom zvanične posete Briselu rekao da je spreman da se sastane sa Jahjagom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track