ŠUTANOVAC UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Prava opozicija ide u 2 kolone i ne šuruje s Vučićem
Foto: Fonet

DS spreman na saradnju sa strankama koje su podržale Jankovića

ŠUTANOVAC UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Prava opozicija ide u 2 kolone i ne šuruje s Vučićem

Politika -

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da tu stranku na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu prvenstveno zanima saradnja sa strankama koje su podržale Sašu Jankovića na predsedničkim izborima, ali da je uveren da će im se pridružiti još neke stranke koje dele iste vrednosti kao DS.

Šutanovac ističe da je uveren da će "prava opozicija u Beogradu izaći na dve liste koje neće sarađivati sa SNS nakon ovih izbora".

"Ostali su već unapred najavili mogućnost saradnje sa SNS i mislim da je očigledno da to nije opozicija, već neka vrsta trojanskih konja koji bi trebalo da oduzmu glasove opoziciji i omoguće sadašnjoj gradskoj vlasti da eventulano dopunjena njima, nastavi da funkcioniše. Ono što mogu da kažem jeste da DS sigurno neće sarađivati sa SNS i da će to biti osnova našeg udruživanja u osnovu demokratske opozicije", ocenio je predsednik DS.

Govoreći o spekulacijama da bi zajednički kandidat opozicije na izborima u Beogradu mogao da bude nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Begrada Dragan Djilas, on je odgovorio da "nije video da se Đilas igde izjasnio će se kandidovati, da nema nikakav kontakt s njim i da ne zna koji su njegovi planovi".

Predsednik DS je ocenio da su male šanse da uz lokalne izbore u Beogradu budu raspisani i vanredni parlamentarni izbori.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Potresno, izvršitelji pokušali invalida da izbace na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja