Najnovije vesti

BORIS TADIĆ: Opozicija blizu dogovora o beogradskim izborima
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Pregovori u finišu

BORIS TADIĆ: Opozicija blizu dogovora o beogradskim izborima

Politika

BEOGRAD - Mi smo vrlo blizu dogovora, ne samo o izborima u Beogradu, nego i parlamentarnim izborima, izjavio je danas FoNetu predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, govoreći o ujedinjavanju opozicije.


Hvala bogu, rekao je Tadić i objasnio da je reč o strankama koje su politički i programski srodne.

 

On je precizirao da SDS "u ovom trenutku razgovara sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića i Demokratskom strankom", ističući da su ti razgovori "daleko odmakli".

 

"Vidim da neki razgovaraju i sa Vukom Jeremićem, nemam ništa protiv da i on pristupi, ali bi bilo apsurdno da tom pokretu pristupe stranke koje imaju potpuno drugačije viđenje naše strateške orijentacije", napomenuo je Tadić.
Dogovori se vode o jedinstvenoj listi, jedinstvenim kandidatima i jedinstrvenim politikama, objasnio je Tadić, ali nije želeo da kaže kada bi oni mogli da budu završeni i predočeni javnosti.

 

"Vrlo skoro", kratko je najavio Tadić i primetio da je "velika šteta što se opozicija nije ujedinila na prethodnim predsedničkim izborima".
Govoreći o saradnji i sa strankama koje imaju drugačiju stratešku orijentaciju, poput Dveri, Tadić je ukazao da bi bilo apsurdno sa njima graditi savez, ali je ocenio da se i sa tim strankama mora razgovarati o "centralnom pitanju", a to su uslovi za izbore.

 

Upitan kakav ima stav u pogledu bojkota izbora, ukoliko uslovi izborne utakmice ne budu ravnopravni, Tadić je uzvratio da u ovom trenutku na to pitanje ne može da odgovori, ali da ostavlja otvorenim sve mogućnosti.
"Svakako se, pre izbora, moramo izboriti za normalne uslove i to je najvažnije pitanje", konstatovao je Tadić, uz opasku da Aleksandar Vučić ima priliku da otvori društveni dijalog o toj temi.
"Mogao bi da traži mišljenje od opozicije i nevladinih o uslovima za izbore, kao što sada traži mišljenje o Kosovu i Metohiji", objasnio je Tadić.
Ako kaže da je spreman na dijalog o temi Kosova, upitao je Tadić, zašto onda ne bi otvorio društveni dijalog i o toleranciji u društvu, pomirenju i pravu na drugačije mišljenje.
Time bi se Vučić kvalifikovao da opozicija učestvuje u razgovoru i o velikoj temi Kosova i Metohije, zaključio je Tadić.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SRAMOTA! Direktor škole uzima milione! Mesečno primi 1.600.000 dinara!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...