ROĐAK DEČAKA UBIJENOG U GORAŽDEVCU: Sramota je da se  parastos koristi za političku promociju
Foto: Kurir

bezočno

ROĐAK DEČAKA UBIJENOG U GORAŽDEVCU: Sramota je da se parastos koristi za političku promociju

Politika -

Spasoje Dakić, brat od strica ubijenog Pantelije, izjavio je danas nakon službe povodom četrnaest godina od ubistva dečaka na Bistrici, da je žalosno što političari dođu na parastos u Goraždevcu samo da se slikaju.

On je novinarima rekao da porodice stradalih i ranjenih na Bistrici niko i nikada ne obilazi. Kako ističe, barem da pita kako su, navodi Radio kontakt plus.

“Žalosno je što se ovaj dan iskorišćava za promociju politike. Sramota je, četrnaest godina nema ništa od otkrića ubistva. Ko je ubio pokojnog Panta i Ivana. Četrnaest godina se ništa ne radi. Sramota. Svake godine dođu, obećavaju na njihovim grobovima šta će da urade i ništa svake godine”, kazao je kroz plač Spasoje Dakić.

Naglasio da predstavnici Srba na Kosovu ni na koji način ne pomažu da se istraga nastavi kako bi se pronašli počinioci ovog zločina.

foto: Printscreen/YouTube

“Od kada se obustavila istraga da l' su poslali neku poruku, da l' su poslali neko pismo porodici? Da li su se obratili onima koji su bili zaduženi za tu istragu? Nijednom, nijednom. Gde su im ti dokazi? Sramota”, kaže brat ubijenog Pantelije Dakića.

Parastosu ubijenih Pantelije Dakića i Ivana Jovovića prisustvovao je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova Slavko Simić i Igor Simić, predsednik te liste Goran Rakić i direktor Kancelarije za zajednice u Vladi Kosova Ivan Tomić.

(Kurir.rs/radiokontaktplus.org)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Stravičan udes na autoputu !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track