VOJNI SINDIKAT: Vojna policija ispitivala vojnike brigade VS ko je medijima dao informaciju o postavljanju Vučićeve slike
Foto: Promo

Dveri osudile skandal

VOJNI SINDIKAT: Vojna policija ispitivala vojnike brigade VS ko je medijima dao informaciju o postavljanju Vučićeve slike

Politika -

BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije saopštio da su 22, 23. i 24. avgusta ispitivani pripadnici jedne brigade Kopnene vojske da li je i ko obavestio medije o Vulinovom naređenju da se u vojne objekte postavi slika predsednika Republike.

Vučić je danas, ipak, zamolio da se to ne čini i dodao da je jedini predsednik koji je svoju sliku skinuo i iz Predsedništva.

Član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove parlamenta i član pokreta Dveri Zoran Radojičić osudio je saslušavanje pripadnika Vojske Srbije o tome ko je medijima prosledio naređenje ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u vojnim objektima postave fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Skandalozno je da se maltretiraju naše starešine, podoficiri i vojnici po ugovoru najmasovnijeg roda naše vojske", rekao je Radojičić novinarima u Skupštini Srbije.

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je general Glišović naredio potčinjenim pripadnicima Vojne policije da po svaku cenu saznaju ko je medije i javnost obavestio o inicijativi ministra odbrane da se u vojne objekte postavi slika predsednika Republike. Ovim povodom oglasilo se i nadležno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da u objavljivanju ove inicijative nema elemenata krivičnog dela niti taj čin predstavlja odavanje vojne tajne, kažu iz Vojnog sindikata i dodaju:

"Međutim i pored toga, imenovani general zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, naredio je pripadnicima Vojne policije da saslušavaju i isleđuju kolege iz pomenute brigade".

Radojičić je kazao da će Dveri tražiti da se ispitanju sve okolnosti koje se odnose na ispitivanje pripadnika Vojske Srbije i to kroz skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, a da će tražiti i da se ispitivanje hitno zaustavi.

Vojni sindikat Srbije je pozvao nadležne državne institucije i javno tužilaštvo da hitno reaguju i obezbede, kako su naveli, zaštitu osnovnih ljudskih prava u ovom slučaju zlostavljanih pripadnika Vojske Srbije, a protiv imenovanog generala pokrenu postupak ispitivanja odgovornosti.

(Kurir.rs/N1/Foto Vojni sindikat)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track