SUDIJA IVOŠEVIĆ NAPUSTIO JANKOVIĆEV POKRET: Ako smo slobodni građani, nema negodovanja dok govorim!
Foto: Fonet

Nastavljeno osipanje

SUDIJA IVOŠEVIĆ NAPUSTIO JANKOVIĆEV POKRET: Ako smo slobodni građani, nema negodovanja dok govorim!

Politika -

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević napustio je Pokret slobodnih građana (PSG) jer je nezadovoljan poslednjim potezima koje je rukovodstvo pokreta povlačilo.

foto: Fonet

Ivošević je navodno predsedniku PSG Saši Jankoviću uputio pismo u kojem je saopštio da ne želi više da bude član i naveo razloge svog nezadovoljstva, medju kojim su nedovoljno bavljenje "velikim pitanjima" - Ustavom i Kosovom.

SAŠA JANKOVIĆ: Vlast stalno izmišlja da bi nas oslabila!

"Otprilike je rekao da ne možeš da budeš državnik, a da se ne baviš državom. Naveo je da su Ustav i Kosovo važne teme i da od njih ne treba bežati", kazao je sagovornik.

foto: Fonet

Janković je nedavno objavio da prekida saradnju s Demokratskom strankom, a Ivošević, koji je član političkog saveta DS-a, tim povodom je kazao da "takvu odluku doživljava kao lični stav Jankovića" i da ne misli da je promena Ustava, što je bio razlog prekida saradnje, dobar razlog.

SAŠA JANKOVIĆ O POTENCIJALNOJ OBNOVI SARADNJE SA DEMOKRATAMA: DS krenuo stranputicom, čekamo ih na putu ozdravljenja države

Bivši sudija Vrhovnog suda rekao je da će i dalje nastaviti da podržava PSG.

"Meni je Saša jako drag, ali na poslednjoj sednici osnivača tokom sednice i razgovora o nekim stvarima, tokom mog obraćanja, drugi učesnici su počeli da negoduju. Ako smo slobodni građani, onda to ne treba da se radi, već treba svako da se sluša", rekao je Ivošević.

On navodi da je nezadovoljstvo ponašanjem pojedinih članova Pokreta izrazio u privatnom pismu Saši Jankoviću, koje nije revolt protiv njega, već protiv mladih ljudi koji nemaju strpljenja da slušaju.

foto: Dragana Udovičić

"Ja ću biti slobodan gradjanin i dalje, i glasaću za njih, ali nema potrebe da se nerviram", kazao je Ivošević i dodao da će i dalje biti uz PSG, ali da neće učestvovati na skupovima koji se održavaju jednom mesečeno.

(Kurir.rs/Beta/Blic/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track