ŠOKANTNO: DAČIĆ OD TRAMPA TRAŽIO AUTOGRAM USRED VAŽNOG SKUPA! Evo kako je zaista izgledao 'sastanak' šefa diplomatije i predsednika SAD u UN! (VIDEO)
Foto: Fonet

BLamaža pred očima celog sveta

ŠOKANTNO: DAČIĆ OD TRAMPA TRAŽIO AUTOGRAM USRED VAŽNOG SKUPA! Evo kako je zaista izgledao 'sastanak' šefa diplomatije i predsednika SAD u UN! (VIDEO)

Politika -

Kratak susret ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića i američkog predsednika Donalda Trampa, koji je MSP danas u saopštenju predstavilo kao sastanak, možda će ući u anale svetske diplomatije.

Razlog je, međutim, više nego bizaran. Možda je i ranije postojao slučaj da je visoki zvaničnik jedne zemlje tražio autogram od predsednika SAD, ali današnji Dačićev potez je zabeležen na video snimku zasedanja u sedištu UN u Njujorku, koji je uživo išao na stranici Bele kuće. Na tom video zapisu vidi se kako se naš šef diplomatije šunja do Trampa, koji je tada sedeo između generalnog sekratara UN Antonija Gutreraša i američke ambasadorke u UN i Niki Hejli.

A sad se spremite za transfer blama. Kako svedoči snimak, Dačić je pred Trampa tutnuo fasciklu s fotografijama. Nakon toga, sudeći po gestikulaciji, on je šefa Bele kuće tražio da mu se potpiše na fotografije, zbog čega je Tramp izvadio penkalo iz sakoa. Kad je pogledao fotografije, Trampa je pokazao prstom i rekao: "To sam ja". Na sve to je Tramp, u maniru svetske zvezde kojoj neki anonimus priđe i traži autogram, pitao Dačića kako mu je ime, kako bi "posveta" na fotografijama bila kompletna.

Reč je, inače, o zajedničkim fotogrtafijama Dačića i Trampa iz novembra 2013, iz vremena kad in još nije postao predsednik SAD. Naime, u to vreme Vlada Srbije je pokušavala da se govori sa Trampovom kompanijom o investiranju u izgradnu luskuznog hotela u Beogradu, od čega, kak ose ispostavilo, nije bilo ništa.

Pogledajte današnji susret Dačića i Trampa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track