Vidoviti lisac predviđa: Vučić i Tadić prave vladu

Vidoviti lisac predviđa: Vučić i Tadić prave vladu

Politika -
Pustinjski lisac Romel iz beogradskog zoo-vrta pokazao ekipi Kurira na slike lidera naprednjaka i demokrata

BEOGRAD - Proročanstvo u Zoološkom vrtu!Najmanji pustinjski lisac na svetu nalazi se u Beogradskom zoološkom vrtu i juče je, verovali ili ne, prognozirao ko će formirati vladu. Romel, kako ga svi zovu, tipovao je na Aleksandra Vučića i Borisa Tadića. Ekipa Kurira juče je posetila malog Romela i pred njega stavila četiri opcije. Prvo, da će vladu formirati SNS i DS, drugo - koalicija SNS, SPS i URS, treće vlada DS, SPS, URS i i, na kraju - novi izbori. Bez dvoumljenja, Romel je stao na sliku Vučića i Tadića, što, ako je verovati malom liscu, znači da će vladu formirati SNS i DS. Direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović otkrio nam je sve tajne ovog malog proroka.- Romel je pravi prorok. On je više puta pogađao, ali mi nismo obraćali pažnju na to. Nekoliko puta je pokušavao da nam ukaže na neke sportske rezultate. Svi smo mislili da je to smejurija, ali kada je pogodio ko će pobediti na izborima malo je falilo da svi padnemo u nesvest - kaže Bojović.Prema rečima Bojovića, Romel je te sposobnosti nasledio od svojih dalekih predaka.- Dobio sam ga na poklon iz Alžira i tada su mi rekli da se njegova vidovitost prenosi sa kolena na koleno. Njegovi preci predvideli su dolazak Hitlera, Staljina, Ruzvelta... Takođe, predvideli su „arapsko proleće“ i „Milosrdnog anđela“, tako da moramo verovati da će buduću vladu formirati SNS i DS - kaže Bojović.Dok smo slikali Romela, mnogi prolaznici su zastajali i nisu mogli da veruju šta se dešava.- Čekaj, čekaj, moram da slikam ovo, ako stvarno Vučić i Tadić formiraju vladu da imam dokaz da sam prisustvovao proročanstvu - rekao je jedan od prolaznika.

Naslednik Tike i PolaRomel nije prva životinja sa proročkim sposobnostima. Pre njega bili su popularni i nemačka hobotnica Pol i naša zebra Tika. Pol je pogađao sve rezultate utakmica na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Tika je doneo sreću jednom kladioničaru, koji ga je upitao da li da igra tombolu, a Tika se nekoliko puta udario po stomaku svojim „njihalom strave“ (polnim organom, prim. aut.) što je, pričali su prisutni, zvučalo kao da je neko udario u bubanj. Kladioničar je posle toga dobio džek-pot.

Ko je u stvari RomelPustinjska lisica je manji sisar iz porodice zveri, težak 1,5 kg. Velika je oko 40 cm. Ima rep dug 25 centimetara i glavu s ušima od 15 centimetara, pomoću kojih izvrsno čuje i najmanji šum. Oči su joj male i njima se slabo služi, pa se radije oslanja na svoj izvrstan sluh. Ima krzno boje peska i dobro se prilagođava pustinjskom životu. Živi u Sahari i nekoliko dana može da izdrži bez vode i hrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track