Najnovije vesti

GENERAL LAZAREVIĆ: Nisam imenovan za predavača na Vojnoj akademiji
Foto: Foto: Fonet

Održao jedno predavanje

GENERAL LAZAREVIĆ: Nisam imenovan za predavača na Vojnoj akademiji

Politika

Naša vojna doktrina, sposobnost, podvizi i heroizam srpske vojske, kao i taktika Prištinskog korpusa za vreme bombardovanja 1999. godine, izučavaju se u vojnim školama i na vojnim univerzitetima u celom svetu, čak i u jedinicima NATO, rekao je Lazarević

BEOGRAD - General u penziji Vladimir Lazarević negirao je da je imenovan za predavača na Vojnoj akademiji i objasnio da je pozvan da održi jedno predavanje i prenese iskustva u odbrani države, navodeći da je govorio o herojstvu srpskih vojnika u odbrani zemlje od NATO agresije i tokom protivterorističke operacije na Kosmetu1998. i 1999. godine.

 

"Stvara se neka neistinita slika oko toga, i u zemlji i u inostranstvu, da sam ja imenovan za predvača. Ne, nisam imenovan. Ja nisam ničiji činovnik, niti sam dobio angažman od aktuelne politike. Pozvan sam od rukovodstva Vojne akademije da prenesem svoja iskustva u odbrani zemlje i s velikim zadovoljstvom sam ga prihvatio", objašnjava Lazarević.

 

Za to, naglasio je, niti je plaćen niti je dobio bilo kakav honorar.

 

Predavanje je, precizira, održao na temu "Heroizam i čovečnost srpskih vojnika u odbrani zemlje od NATO agresije i tokom protivterorističke  operacije na Kosovu i Metohiji tokom 1999. i 1998. godine".

 

"Mi dobro znamo, a to više izgleda nije tajna, da se naša vojna doktrina, sposobnost, podvizi i heroizam srpske vojske, kao i taktika Prištinskog korpusa za vreme bombardovanja 1999. godine, izučavaju u vojnim školama i na vojnim univerzitetima u celom svetu, čak i u jedinicima NATO, iako to niko ne želi javno da prizna", rekao je Lazarević.

 

Prema njegovim rečima, za iskustva Srbije zainteresovane su mnoge armije, te je upitao zašto onda naša vojska, akademci i sadašnje starešine ne bi čuli ta iskustva.

 

On je dodao da ne zna da li će opet držati predavanje.

 

"Možda opet budem pozvan, možda i ne", rekao je Lazarević.

 

Nekadašnji visoki vojni starešina u Vojsci Jugoslavije i komandant Prištinskog korpusa i Treće (Niške) armijske oblasti u periodu NATO agresije, naglasio je da nije političar i da nije ni na koji način uključen u politička dešavanja.

 

"Bio sam vojnik, i ostao sam samo vojnik koji je branio svoju domovinu i uvek ću joj služiti. Posle izlaska na slobodu i povratka u Srbiju, pre skoro dve godine, potpuno sam posvećen svojoj porodici i sebi i ne znam zbog čega bi bilo kome smetalo moje pojavljivanje u javnosti", rekao je Lazarević.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...