NA SASTANKU SA BRAMERCOM: Brnabić zabrinuta za tretman srpskih haških osuđenika
Foto: Zorana Jevtić

PREMIJERKA SRBIJE SA GLAVNIM TUŽIOCEM HAŠKOG TRIBUNALA

NA SASTANKU SA BRAMERCOM: Brnabić zabrinuta za tretman srpskih haških osuđenika

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, na sastanku sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, izrazila zabrinutost za tretman srpskih osuđenika i zatražila veću transparentnost kada je u pitanju zdravstvena dokumentacija.

Premijerka je ponovila da je Srbija posvećena reformi društva i pomirenju regiona i da će nastaviti saradnju u cilju procesuiranja ratnih zločina, ali da smatra da Međunarodni krivični tribunal nije doprineo pomirenju zemalja regiona i objektivnom procesuiranju ratnih zločina, bez obzira na nacionalnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sastanku je istaknuto da je za Srbiju od velikog značaja implementacija poglavlja 23 i dosledno sprovođenje Nacionalne strategije za ratne zločine.

Bramerc je izvestio je premijerku Brnabić da Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju prestaje sa radom krajem godine i da će Kancelarija tužioca Mehanizma za međunarodne krivične sudove preuzeti preostale zadatke Kancelarije tužioca.

Dodao je da je, i pored zatvaranja suda, neohodno nastaviti kontinuitet rada suda i ostvarivanje pravde za žrtve ratnih zločina počinjenih u bivšoj Jugoslaviji.

Bramerc je saopštio da će nastaviti da podnosi šestomesečne izveštaje Savetu bezbednosti UN.

Bramerc boravi u Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj koji će u decembru podneti Savetu bezbednosti UN, navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Dogodilo se nešto strašno! Pogledajte čije su ovo reči koje su ključne u otkrivanju ubice Jelene Marjanović?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track