ĐURIĆ: Bakirova izjava skandalozna, odgovorićemo na pravi način!
Foto: Nebojša Mandić

ovo iz korena menja odnose

ĐURIĆ: Bakirova izjava skandalozna, odgovorićemo na pravi način!

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je izjava člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o priznanju nezavisnosti Kosova ''skandalozna i šokantna'' i da, kako je rekao, iz korena menja ''stvari i odnose''.

''Sasvim sigurno da ovo neće ostati bez odgovora. To znači da BiH napušta princip poštovanja teritorijalnog identiteta i suvereniteta ne samo u slučaju Srbije, posto ne možete u slučaju Srbije primenjivati jedne aršine, a na druge države, pa i na vlastitu, druge aršine", rekao je Đurić za Pink.

On je dodao da će nadležni organi Srbije vrlo brzo naći načina da daju, kako je rekao, pravi odgovor na šokantnu i skandaloznu izjavu Izetbegovića.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nezadovoljan je položajem Sandžaka i tvrdi da će Bosna i Hercegovina priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, što je, kaže, i dosad trebalo da učini.

"Što se mene tiče, dosad Kosovo bi trebalo da bude priznato. Sad će se naljuti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su doneli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu", rekao je Izetbegović u intervjuu za Dojče vele.

(Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Direktor RTB Bor beži iz Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track