IVICA DAČIĆ ZA RUSKU IZVESTIJU: Svetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajanje granica na Balkanu
Foto: Fonet/MSP

dvostruki standardi

IVICA DAČIĆ ZA RUSKU IZVESTIJU: Svetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajanje granica na Balkanu

Politika -

MOSKVA - Svetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajati granice na Balkanu, jer ovaj region nije deo EU, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za moskovski list "Izvestija".

Prema njegovim rečima, "to je jedan od najsvetlijih primera dvostrukih standarda i licemerja svetske politike", preneo je Sputnjik.

Šef srpske diplomatije je dodao da će Beograd ostati pristalica evropskih principa i demokratije, ali neće žrtvovati svoju nezavisnost.

"Nastavićemo da se borimo za svoju budućnost, sarađujemo sa našim susedima i pokušamo da rešimo problem, rekao je Dačić.

foto: Fonet/MSP

Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji na zahtev Zapada, Dačić je rekao da Srbija sa Rusijom želi da održa sveobuhvatnu saradnju i prijateljske odnose u političkoj i ekonomskoj oblasti, nauci, kulturi, obrazovanju, kao i u pitanjima odbrane, bezbednosti i vojne industrije.

"I nastavićemo to i ubuduće. Stoga će Srbija ostati dosledna u svojoj politici i neće se pridružiti evropskim antiruskim sankcijama. Štaviše, nadamo se i želimo što skorije ukidanje sankcija Rusiji", istakao je Dačić.

Srpski ministar je dodao da se Srbija suočava sa posledicama svoje odluke.

"Srbija želi u EU, ali nikada nećemo ići protiv sopstvenih nacionalnih interesa i nikada neće uvesti sankcije protiv prijatelja", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BOMNUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Direktor RTB Bor beži iz Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track