TOMA NAS OPET DERE: Popravku krova na vili plaćamo 1.000.000 dinara
Foto: Zorana Jevtić

Ponovo zavukli ruku u džep građana

TOMA NAS OPET DERE: Popravku krova na vili plaćamo 1.000.000 dinara

Politika -

Preterali U vili u Užičkoj 23, koju bez ikakvog pravnog osnova koristi bivši predsednik Srbije, u toku su popravke krovne konstrukcije, kao i pomoćnog objekta

Građani Srbije platiće gotovo milion dinara rekonstrukciju krova vile u kojoj je nakon isteka predsedničkog mandata ostao da živi Tomislav Nikolić s porodicom.

Kako saznaje Kurir, majstori će ovih dana započeti posao na rekonstrukciji krova u Užičkoj 23, a posao je dobila firma iz Kruševca „Morava in“.

- U vili u Užičkoj 23, koja ima oko 800 kvadrata, na pojedinim mestima nije dobar krov, ali ni krovna konstrukcija, pa je sanacija bila neizbežna. Pored delova krova i krovne konstrukcije, majstori će srediti i unutrašnjost pomoćnog objekta koji je tik uz vilu - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Angažovana je firma „Morava in“ iz Kruševca i njihovi radnici su već na terenu. Vrednost ugovorenog posla je 831.250 dinara bez PDV, odnosno 997.500 dinara s PDV.

foto: Nebojša Mandić

Ovo je poslednji u nizu radova na državnoj vili koju bez ikakvog pravnog osnova koristi porodica Nikolić. Vila u Užičkoj 23, koja uz sebe ima i pomoćni objekat, ali i dvorišni bazen, već je renovirana za Nikoliće - od ugrađenog sistema za klimatizaciju, krečenja i farbanja, sređivanja asfaltne staze, farbanja krova do saniranja bazena u dvorištu.

Nije naodmet podsetiti da taj isti Nikolić ima prostran, luksuzni stan u Beogradu vrednosti 590.000 evra. I zašto se onda Nikolić tako grčevito bori da ostane u državnom objektu, a već ima svoju luksuznu nekretninu u istom gradu? Možda je računica u besplatnim računima i hrani. Kurir je pisao da građani plaćaju Nikoliću komunalije - struju, vodu, ali i osnovne životne namirnice.

foto: PrintScreen

- Njihov lagodan život mesečno nas košta 1,2 miliona dinara. I to samo ono osnovno - računi za utrošenu struju, grejanje i vodu i troškovi obezbeđenja i posluge koja im je na raspolaganju. Dok je bio predsednik, Nikolić je sa svojom familijom uživao sve te privilegije i nikome nije jasno kakav je sad aranžman s njim. Kao i sve vile u državnom vlasništvu, i njegova ima svoju domaćicu, radnika na održavanju, kuvara... Svi ti ljudi prolaze odgovarajuće provere i služe onome ko koristi vilu - rekao je tada za Kurir radnik iz Uprave za zajedničke poslove, kao i da je Nikoliću, uz plaćene komunalije, omogućeno da naručuje hranu i namirnice iz Uprave.

Nikolić nije odgovorio na SMS s konkretnim pitanjima.

B. Karović - K. Blagović - Foto: Zorana Jevtić; Nebojša Mandić; PrintScreen

Borivoje Borović

NEMA PRAVNOG OSNOVA DA KORISTI DRŽAVNU VILU

Borivoje Borović, poznati advokat i član Predsedništva Narodne stranke, kaže da Nikolići državnu vilu koriste bez ikakvog pravnog osnova.

- Nema nikakvog pravnog osnova, ne vidim ni da li funkcija koju sada obavlja zaslužuje toliku pažnju i tolike troškove oko njega - kaže Borović i dodaje:

- Nije usamljen primer da bivši funkcioneri i dalje koriste državne vile ili pak vile koje su otkupljivali adaptiraju parama iz Fonda za gradsko građevinsko zemljište, to mi je poznato još iz vremena kad su druge stranke bile na vlasti, to je nastavljeno i danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track