KUBUROVIĆ: Presuda Mladiću ne može da se iskoristi za reviziju tužbe BiH
Foto: Nebojša Mandić

tumačenje

KUBUROVIĆ: Presuda Mladiću ne može da se iskoristi za reviziju tužbe BiH

Politika -

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da jučerašnja prvostepena haška presuda ratnom komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću ne može biti korišćena za eventualnu reviziju tužbe Bosne i Hercegovine (BiH) protiv Srbije za genocid.

Ministarka je novinarima u Kragujevcu rekla da je prvobitna tužba protiv Srbije odbačena i da je rok za njenu reviziju istekao, zbog čega nema načina da se presuda Mladiću iskoristi za obnovu procesa.

Ona je rekla da je, osim toga, Mladiću izrečena prvostepena presuda, na koju je odbrana najavila žalbu, zbog čega treba sačekati nastavak postupka.

Nela Kuburović je rekla da ne želi da komentariše tu presudu, ali da je ona bila očekivana, imajući u vidu dosadašnju praksu Haškog tribunala.

General VRS Ratko Mladić osuđen je u sredu pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog zločina u BiH i genocid u Srebrenici.

Ministarka je u Kragujevcu posetila Centar za razvoj usluga socijalne zaštite "Knjeginja Ljubica" i Prihvatilište za žrtve porodičnog nasilja.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV ISPRED KUĆE GDE JE UHAPŠEN RATKO MLADIĆ:niko raspoložen za razgovor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track