POZIV MILANA STAMATOVIĆA: Vratiti sedište Patrijaršije u Peć
Foto: Fonet

osnažiti odbranu kim

POZIV MILANA STAMATOVIĆA: Vratiti sedište Patrijaršije u Peć

Politika -

ČAJETINA - Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas političke institucije, javne ličnosti, crkvene velikodostojnike i političke snage da podrže zahtev da se sedište Patrijaršije vrati u Peć.

"Apelujemo na sve, nacionalno i državno odgovorne političke snage, institucije i javne ličnosti u zemlji, da i oni to isto, dok još ima vremena, izričito zatraže od Svetog sabora, Svetog arhijerejskog sinoda i patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC), s obzirom na užasnu najavu Aleksandra Vučića da će, već u martu, predložiti prihvatanje pravnoobavezujućeg sporazuma sa Kosovom", istakao je Stamatović u pisanoj izjavi.

foto: Fonet

Stamatović je naveo da se permanentnim boravkom srpskog patrijarha u Peći osnažila odbrana Kosova i Metohije, a "Briselu i Vašingtonu bi Srbi tako poslali nedvosmislenu poruku da im je Kosovo prioritet u odnosu na svakojake evroatlantske ’šargarepe’".

"ZS podržava i stav Partije ujedinjenih penzionera Srbije koja insistira na tome da je ’crvena linija’ u budućim pregovorima o Kosovu i Metohiji zaštita imovine države Srbije i njenih građana jer, prema katastarskim podacima iz 1999. godine, najmanje 58 odsto zemljišta na Kosova i Metohije je u srpskoj svojini", istakao je Stamatović, prenosi Glas zapadne Srbije.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIRI TV VESTI UŽIVO! Počinje obračun države sa kriminalom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track