NE DA(VI)MO BEOGRAD: Ekstremisti postali produžena ruka SNS-a
Foto: Kurir

povezani

NE DA(VI)MO BEOGRAD: Ekstremisti postali produžena ruka SNS-a

Politika -

BEOGRAD - Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd ocenila je danas da su ekstremisti postali "produžena ruka" vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) koja ih, kako se tvrdi "koristi za obračune sa političkim neistomišljenicma".

foto: Damir Dervišagić

"Umesto snažnog obračuna sa ekstremističkim grupama koje ugrožavaju bezbednost, prete i pozivaju na nasilje i smrt javnih ličnosti koje kritički govore o vlasti, država odbacuje prijave, pušta na slobodu i ignoriše pretnje", navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je u saopštenju navela i da država "time poručuje da toleriše i opravdava njihove postupke" uz ocenu da "ono što povezuje sve ove slučajeve (ekstremiozma) jeste njihova direktna ili posredna povezanost sa vladajućom partijom".

"Zahtevamo od institucija sistema, policije i pravosudja ozbiljan odgovor na ovakve pojave, a ne relativizovanje, razvodnjavanje, prebacivanje odgovornosti, ublažavanje i ignorisanje ovakvih pojava", dodaje se u saopštenju.

foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa je pozvala političke i aktivističke organizacije, kao i medije, njihova udruženja i gradjane da se javno usprotive "ovakvoj praksi vlasti da ekstremne elemente koje kontroliše, koristi kao sredstvo za obračunavanje sa neistomišljenicima"

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Pijani vozači na trežnjenju! Evo koliko njih je za samo dva dana zadržano u policiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track