Najnovije vesti

KO ĆE OD OPOZICIJE PODRŽATI ĐILASA SEM JANKOVIĆA? Narodna stranka i Dveri možda, DJB nikako
Foto: Marina Lopičić

stav opozicije

KO ĆE OD OPOZICIJE PODRŽATI ĐILASA SEM JANKOVIĆA? Narodna stranka i Dveri možda, DJB nikako

Politika

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će u narednih nedelju dana na organima stranke doneti odluku da li će podržati bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa koji je najavio da će učestvovati u trci za gradonačelnika prestonice.

“Narodna stranka će na svojim organima doneti odluku o tome da li će podržati nekog kandidata ili učestvovati u nekoj široj koloni, kao i da li će, ukoliko ne bude dogovora, izaći sama na te izbore”, rekao je Aleksić novinarima u Skupštini Srbije.

 

On je dodao da pozdravlja odluku Đilasa da učestvuje u trci za gradonačelnika Beograda.

“Narodna stranka od početka zastupa tezu da u Beogradu treba izaći u jednoj što široj koloni. Nastavljamo da se borimo za to i verujemo da je to jedini način kako se opozija može suprotstaviti na beogradskim izborima vladajućem režimu”, rekao je Aleksić.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da se Dveri pripremaju za samostalan izlazak na gradske izbore u Beogradu, sa dve ključne teme, a to su Beograd kao porodičan grad i decentralizacija.

“Otvoreni smo za razgovor i sa ostalim kolegama iz opozicije o eventualnoj predizbornoj saradnji”, rekao je on.

 

Obradović je naveo da će svima, pa i Đilasu, postaviti pitanje, a to je da li su spremni za beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije.

“Da li su spremni da konačno isteramo na čistac Sinišu Malog i Gorana Vesića koji moraju da završe u zatvoru i da li su spremni da se preispitaju sve vlasti koje su do sada bile i u Srbiji i u Beogradu i pozovu na odgovornost sve one koji su opljačkali narod I državu” , pitao je Obradović.

 

On je rekao da je najveća zamerka Đilasu što je učestvovao u vlasti koja je ojadila Srbiju i nanela mnogo štete našoj ekonomiji i državi.

 

Predsednik beogradskog odbora Dosta je bilo Vojin Biljić ponovio je danas da DJB smatra da je bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas neprihvatljiv kandidat za ponovni izbor na to mesto i da ga DJB sigurno neće podržati.

 

"Naš stav je već duže vreme jasan. Nama Đilas nije prihvatljiv kandidat, to je gotovo jednoglasna odluka svih naših stranačkih organa. Neprihvatljiv je jer je simbol partokratije, partijskog zapošljavanja i zloupotrebe javnih resursa za vreme vlasti", rekao je Biljić.

 

Biljić je kazao da se "protiv štetnih pojava i nakardanog sistem" ne mogu bori oni koji su učestvovali u stvaranju tog stanja i da je "mnoštvo projekata koji su simbol bahatosti sadašnje vlasti" iz vremena Đilasa. Naveo je sistem naplate gradskog prevoza "Bus plus" i odnos prema medijima.

 

(Kurir.rs/Fonet/Beta)

Foto Marina Lopičić

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: Pijani vozači na trežnjenju! Evo koliko njih je za samo dva dana zadržano u policiji!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...