DA SE NE LAŽEMO O OČEKIVANJIMA OD 2018. Panović: Kosovo rizik za Vučićevu vlast. Jovanović: Sledeće godine i parlamentarni izbori
Foto: Kurir

DA SE NE LAŽEMO O OČEKIVANJIMA OD 2018. Panović: Kosovo rizik za Vučićevu vlast. Jovanović: Sledeće godine i parlamentarni izbori

Politika -

Gosti večerašnje emisije “Da se ne lažemo”, koja će biti emitovana od 21 sat na www.kurir.rs, fb stranici Kurira i našem YouTube kanalu, su novinari Zoran Panović i Milovan Jovanović.

Panović smatra da se posle Vučićeve pobede na predsedničkim izborima atmosfera u društvu jako pogoršala, jer više nema druge politike osim za i protiv Vučića. On podseća na to da je pitanje Kosova i dalje važno u Srbiji i da ga ne treba zanemarivati.

- Samo Milošević je na vlast došao i sa vlasti otišao zbog Kosova, ostali nisu na vlast dolazili zbog Kosova, ali su odlazili s vlasti zbog Kosova - primećuje Panović.

Na pitanje da li na tom problemu može da padne i naprednjačka vlast on kaže da “ne mora da znači, ali su rizici veliki”.

Panović tvrdi da su zametke ozbiljne opozicije ne traba tražiti u današnjim opozicionim partijama već na suprotnoj strani.

- Zametci ozbiljne opozicije su u ovom Vučićevom konglomeratu, jer to ne može trajati večno - navodi Panović.

Milovan Jovanović smatra da je priča sa EU završena i da je poslednji voz otišao 2013.

- EU onakva kakvom je znamo od 1957. prestala je da postoji 2016. izlaskom Velike Britanije. 2.8 milijardi evra crnog azerbejdžanskog novca potrošeno je za korumpiranje briselske administracije. O kojim poglavljima i korupciji govore u EU kada je toliko novca potrošeno da se korumpira vrh briselske administracije - navodi Jovanović.

On kaže da su sledeća godina i 2019. godine najvećih izazova jer čekamo da vidimo kako će se desiti transformacija EU i uveren je da će biti vanrednih parlamentarnih izbora sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track