POVEZIVANJE SNAGA: Pokret slobodnih građana potpisao sporazum sa Šumadijskom regijom i Pokretom za budućnost
Foto: Pokret slobodnih građana/Twitter

Dogovor o strateškom partnerstvu

POVEZIVANJE SNAGA: Pokret slobodnih građana potpisao sporazum sa Šumadijskom regijom i Pokretom za budućnost

Politika -

Šumadijska regija, koja je jedna od organizacija koje su se pridružile Pokretu slobodnih građana (PSG) potpisala je danas u Kragujevcu Sporazum o strateškom partnerstvu sa Pokretom za budućnost Gornjeg Milanovca, a član Predsedništva PSG Saša Milenić rekao je da danas počinje povezivanje snaga koje će činiti infrastrukturu PSG na prostoru centralne Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Šumadijske regije, ta organizacija i Pokret za budućnost smatraju da će bez korenitih promena političkog, društvenog, obrazovnog, privrednog, poljoprivrednog, zdravstvenog, medijskog i kulturnog sistema, kao i njihovog načina funkcionisanja na lokalnom nivou, Srbija nastaviti "zaostajanje za razvijenim zemljama i trend iseljavanja građana".

Član Predsedništva PSG Saša Milenić rekao je da je taj sporazum ulaganje uz budućnost Šumadije i da predstavlja osnov za povezivanje dva lokalna udruženja građana posvećena svojim "zavičajnim sredinama".

"Najavljujemo da će u danima pred nama biti još ovakvih i sličnih sporazuma i sa udruženjima iz drugih šumadijskih gradova i varoši. Budimo uspavano srce Srbije sa svešću da sa osloncem na samoupravu i dobru volju, pre ili kasnje, ipak ljudi pobedjuju", rekao je Milenić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Twitter)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Ko su nalagodavci zločina?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track