DECENIJA RUŠENJA SISTEMA MEĐUNARODNOG PRAVA: Đurić objavio video na desetogodišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. države Kosovo
Foto: Printscreen/YouTube

Direktor Kancelarije za KIM se obratio javnosti na engleskom

DECENIJA RUŠENJA SISTEMA MEĐUNARODNOG PRAVA: Đurić objavio video na desetogodišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. države Kosovo

Politika -

Na desetogodišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, zapravo obeležavamo deset godina od rušenja sistema međunarodnog prava i principa suverenosti država, istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u video poruci koja je objavljena na Jutjub kanalu.

On se povodom desetogodišnjice od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova javnosti obratio na engleskom jeziku.

foto: Aleksandar Jovanović

Naveo je da je protekla dekada bila "dekada ohrabrenja za separatističke pokrete koji su počeli da se bude širom sveta, i to će nastaviti da čine pozivajući se na slučaj samoproglašenog Kosova".

foto: Printscreen/YouTube

"Ono što su sponzori kosovske nezavisnosti nazvali jedinstvenim slučajem zapravo je postalo inspiracija mnogima koji veruju da posezanjem za jednostranim aktima ili nasiljem mogu da na teritorijama suverenih država stvaraju nove pseudodržavne tvorevine", rekao je Đurić, u video poruci.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track