MLADENOVIĆ: Pogrom Srba je velika opomena i zločin koji nije bio slučajan
Foto: Fonet/Marija Đoković

Sećanje na stravično stradanje srba 17. marta

MLADENOVIĆ: Pogrom Srba je velika opomena i zločin koji nije bio slučajan

Politika -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je danas obeležavanju godišnjice velikog pogroma nad Srbima i srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji iz marta 2004. godine i istakao da nijedan počinilac nije kažnjen - ni oni koji su organizovali taj strašan zločin, ni izvršioci.

- Zločin nije bio slučajan, jer je istovremeno organizovan na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije. Stradalo je 19 ljudi, više od 4.000 ljudi je proterano, a spaljeno je i uništeno više od 30 crkava i drugih kulturnih objekata, jer je cilj bio da se zatre sve srpsko, rekao je Mladenović.

On je naglasio da zajedno moramo da učinimo sve da zaštitimo Srbe na Kosovu i Metohiji i da pomognemo proteranima da se vrate.

Pogrom je velika opomena i pretnja da tako nešto može da se ponovi, što ne smemo da dozvolimo, zaključio je Mladenović.

Obeležavanju godišnjice martovskog pogroma u spomen-sobi „Kosmetske žrtve” prisustvovali su zvaničnici Vlade Srbije, kao i brojni članovi porodica ubijenih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije.

Na skupu je istaknuto da broj srpskih žrtava na Kosovu i Metohiji u poslednje dve decenije uznosi 2.501, a poslednja je bio Oliver Ivanović.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Fonet/Marija Đoković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 30.000 DINARA MESEČNO PUNIH 10 GODINA! Evo koje majke mogu da se nadaju novčanoj pomoći države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track