AFERA PIJANI POP NA TRAKTORU! ČEKA GA KAZNA: Sveštenik Nenad iz Smedereva bez pričešća?
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen

RASPLET

AFERA PIJANI POP NA TRAKTORU! ČEKA GA KAZNA: Sveštenik Nenad iz Smedereva bez pričešća?

Društvo -

U slučaju veće krivice, pokreće se crkveno-sudski postupak i sveštenik može da bude kažnjen i najtežim kaznama kao što je doživotna zabrana sveštenodejstva

O svešeteniku Nenadu Obradoviću iz Drugovca nadomak Smedereva, koji je uslikan kako na traktorskoj prikolici leži pokraj sanduka, i dalje bruji Srbija.

Velibor Džomić
Velibor Džomićfoto: Marina Lopičić

Ako se dokaže da je zaista bio pijan, kako tvrde oni koji su ga fotografisali, to je za svaku osudu i crkveno-sudski postupak, kaže protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić, stručnjak za crkveno pravo:

- Nadležni episkop treba da ispita slučaj i prikupi dokaze od kojih će zavisiti postoji li krivica ili ne. Ukoliko je krivica manja, episkop može da izrekne epitimiju (zabrana pričešča, 15 dana boravka u manastiru...), ukor, opomenu ili zabranu sveštenodejstva do meseca dana.

U slučaju veće krivice, pokreće se crkveno-sudski postupak i sveštenik može da bude kažnjen i najtežim kaznama kao što je doživotna zabrana sveštenodejstva, lišenje svešteničkog čina ili isključenje iz crkvene zajednice.

Kurir/S.T.

Foto: Vladimir Šporčić/Printscreen/Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! EKIPA KURIRA NA LICU MESTA! OVO JE POP O KOME BRUJI SRBIJA: Nisam pijan zaspao, imam astmu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track