JANKOVIĆ PREDSTAVIO MANIFEST POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA: Čovek kao vrhovna vrednost i zdrave institucije
Foto: Dragana Udovičić

stranački dokument

JANKOVIĆ PREDSTAVIO MANIFEST POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA: Čovek kao vrhovna vrednost i zdrave institucije

Politika -

Predsednik PSG Saša Janković predstavio je danas nacrt manifesta te organizacije koji će se naći na godišnjoj skupštini Pokreta i o kome će biti organizovane debate širom Srbije.

Janković je novinarima objasnio da je to manifest "slobode i pravde" u čijem se centru nalazi čovek kao vrhovna vrednost i zdrave institucije i naveo da za PSG smena vlasti nije cilj već sredstvo da se dođe do bolje Srbije.

Prema njegovim rečima Srbija je zemlja bez cilja, političkog pravca i sigurnosti za ljude, država zadire u privatnost i sistemski gazi prava građana, a stanje otežava to što nema institucija.

Navodeći da se od međunarodne zajednice često čuju teorije o stabilnosti, Janković je rekao da je čvrsto uveren da diktatura ne može da bude njen izvor.

U manifestu se navodi da je Srbija građanska, demokratska država, socijalno odgovorna, institucionalna i država čija se ekonomija zasniva na tehnološkom razvoju i stručnom kadrovima, kao i prosvećena, evropska i ekološki odgovorna.

Na pitanje da li je izjava da će "zabraniti SNS" demokratska i u skladu sa vrednostima za koje se zalaže, odgovorio je da nije rekao da će on zabraniti SNS, već je, kaže, rekao da je SNS "ukrala demokratiju" i da će u skladu sa zakonom zbog toga odlukom državnih organa biti brisana iz registra.

Na konstataciju da se u manifestu navodi i da je "Srbija zemlja bez određenih državnih granica" i pitanje da pojasni šta to znači rekao je da Srbija nema "trenutno jasne granice" a da je time što je to i navedeno kao element manifesta jasno da žele da se to reši, ali i da dokument nije predstavljanje konkretnih koraka.

O mogućem ujedinjenju opozicije i ulozi manifesta u tome Janković je rekao da bi se opozicija ujedinila "trebalo da postoji nešto što bi se ujedinilo".

"To može da predstavlja i savezništvo, a ne jednoumlje" dodao je i naveo da je i među ciljevima PSG priprema za naredne izbore pri čemu se kao mogući vid borbe ne može isključiti bojkot.

"To nikada nismo isključivali" kazao je Janković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track